Ερώτηση Αρσένη για την ουρά 3Κ/2018

Παραμένουν τα 1.900 οργανικά κενά στους Δήμους σημειώνει σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη ο Βουλευτής του Μέρα 26 κ. Κρίτων Αρσένης.

Όπως αναφέρει ο κ. Αρσένης, στις 5 Απριλίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια κατόπιν κατάθεσης Επίκαιρης Ερώτησής του για το θέμα (σε συνέχεια των από 20/7/2020, 9/9/2020 και 7/1/2021 σχετικών επίκαιρων ερωτήσεών του), ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους η «τακτοποίηση του θέματος» της νέας προκήρυξης βάσει των 133 αιτημάτων φορέων της αυτοδιοίκησης με 1.900 κενά.

Για την «ουρά» της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ που αφορά σε Δήμους που δεν πρόλαβαν να δώσουν τις κενές θέσεις αλλά και περιπτώσεις νέων αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, έχει δεσμευτεί με συνεχείς ανακοινώσεις η κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόκειται για ειδικότητες, όπως οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, εργάτες αποχέτευσης, οδοκαθαριστές, εργάτες αποκομιδής απορριμμάτων, συνοδοί απορριμματοφόρων, καταμετρητές ύδρευσης, χωματουργοί ύδρευσης, ζυγιστές, χειριστές μηχανημάτων έργων κ.ά. κυρίως δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Και η ερώτηση καταλήγει:
«Δεδομένου ότι:
Όπως δήλωσε ο υπουργός παρατείνει για τελευταία φορά τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβασιούχων που απασχολούνται στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και που έχουν προσληφθεί με τις διατάξεις του αρ.74 του ν.4745/2020 για τις ανάγκες της αντιμετώπισης της πανδημίας, ήτοι μέχρι τις 31/12/2021.
Έχει παρέλθει ο Σεπτέμβριος χωρίς ο υπουργός να έχει ανακοινώσει καμία προκήρυξη ‘ουρά της 3Κ’ για την πλήρωση των 1.900 κενών οργανικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πότε θα προκηρυχθεί επιτέλους η νέα 3κ που θα αφορά στην καθαριότητα;
Πως θα λειτουργήσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας μας με τόσα τραγικά κενά σε ανθρώπινο δυναμικό;