Ξεκινάει σήμερα στις 3:30 Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Δήμων


Με θέμα «Μαζί για την ανάκαμψη», ξεκινάει σήμερα η εναρκτήρια συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Δήμων

#EURegionsWeek

στην οποία θα γίνει και η πρώτη συζήτηση υψηλού επιπέδου, με επίκεντρο τη μετάβαση από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη βιώσιμη ανάκαμψη. Η εναρκτήρια συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί ως τηλεοπτική εκπομπή με αρκετούς επίσημους προσκεκλημέους στο πάνελ, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολου Τζιτζικώστα, της Ευρωπαίας Επιτρόπου Elisa Ferreira και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli.

Επίσης θα συμμετάσχουν τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών

Vasco AlvesCordeiro, Πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, μέλος της αντιπροσωπείας της ΕτΠ στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης
Nathalie Sarrabezolles, μέλος του Συμβουλίου Τμήματος Finistère
Olgierd Geblewicz, ο Πρόεδρος της Περιφέρειας Δυτικής Πομερανίας Kieran McCarthy, Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Κορκ, ο Juraj DROBA, Πρόεδρος της Περιφέρειας Μπρατισλάβα, η Jeannette Baljeu, μέλος του Συμβουλίου της επαρχίας Zuid-Holland υπεύθυνη για το λιμάνι του Ρότερνταμ, τη βιομηχανία και τις υποθέσεις της Ε.Ε, η Una Power, Νομαρχιακή Σύμβουλος του D Countyn Laoghaire Rathdown County Council
ο Ευρωβουλευτής Younous Omarjee, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής ΑνάπτυξηςΕκπρόσωποι της Οργάνωσης Νέων:
Η Niamh Mc Governer, αρχισυντάκτης του European Youth Event (EYE), η Silja Markkula, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νέων, ο Daniele Terzariol, Αντιδήμαρχος του San Donà di Piave.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Δήμων (#EURegionsWeek) είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται στα Βρυξέλλες, αφιερωμένη στην πολιτική συνοχής. Έχει αναδειχθεί σε μια μοναδική πλατφόρμα επικοινωνίας και δικτύωσης, που συγκεντρώνει Περιφέρειες και Δήμου από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, διοικητικών υπαλλήλων, εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών. Τα τελευταία 18 χρόνια, έχει πολλές δράσεις για να προωθήσει την εκμάθηση πολιτικών και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19, η διοργάνωση του 2020 ήταν η πρώτη ψηφιακή έκδοση που διοργανώθηκε, προσελκύοντας περισσότερους από 10.000 συμμετέχοντες στο διαδίκτυο. Με βάση αυτήν την επιτυχία, αυτή η νέα πλατφόρμα προηγμένης εκδήλωσης θα εξασφαλίσει το 2021 την ευκαιρία συζήτησης, διατηρώντας τις κοινότητες συνδεδεμένες, ανταλλάσσοντας βέλτιστες πρακτικές και ιδέες μεταξύ εταίρων και συμμετεχόντων σε τέσσερα θέματα: Συνοχή, Πράσινη μετάβαση, ψηφιακή μετάβαση, Συμμετοχή των πολιτών.

Με τίτλο “Μαζί για ανάκαμψη”, το φετινό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ικανότητα της ΕΕ και των εθνικών και περιφερειακών κυβερνήσεων να στηρίξουν τους Ευρωπαίους πολίτες και τις τοπικές τους κοινότητες με πρακτικά μέτρα και δημόσιες πολιτικές που αποσκοπούν στην επένδυση σε ένα πιο δίκαιο, πιο πράσινο και άλλα ψηφιακό μέλλον για την ανάκαμψη. Από αυτή την άποψη, η νέα πολιτική συνοχής και η νέα γενιά προγραμμάτων της ΕΕ για το 2021-2027, καθώς και τα χρηματοδοτικά μέσα της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης COVID-19, θα είναι το επίκεντρο της διοργάνωσης του 2021. Η #EuregionsWeek θα χρησιμεύσει επίσης ως πλατφόρμα για την προώθηση της τρέχουσας συζήτησης για τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών για το μέλλον της Ευρώπης.

Μείνετε συντονισμένοι και ακολουθήστε το link
https://europa.eu/regions-and-cities/