Ημερίδα για την Καταστατική θέση των αιρετών από την Ένωση Δημάρχων

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργάνωσε η Ένωση Δημάρχων Αττικής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Θέμα, οι διάφορες πτυχές της νομοθεσίας που αφορούν στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και το πλαίσιο λειτουργίας τους.
Με την πάγια θέση της Ένωσης, ότι δεν γίνεται να έχουμε καλύτερη Αυτοδιοίκηση αν δεν έχουνε το καλύτερο έμψυχο δυναμικό (αιρετούς, και εργαζόμενους) ο Πρόεδρος της ΕΝ.Δ.Α. κ. Π. Καμάρας στην εισήγησή του κατέθεσε σειρά προτάσεων που η υιοθέτησή τους από την Πολιτεία θα καταστήσει ελκυστικό τον θεσμό, στους άριστους των Τοπικών Κοινωνιών όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Τα μέτρα που αφορούν στην Καταστατική θέση των αιρετών, είπε ο κ. Καμάρας δεν μπορεί να είναι το κίνητρο, αφού στην συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών αυτό είναι η διάθεση για Κοινωνική προσφορά, αλλά δεν μπορεί να είναι και αντικίνητρο ιδίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Οι έγκριτοι Νομικοί κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος και Διονύσης Τεμπονέρας ανέπτυξαν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στις χορηγίες των αιρετών, όπως αυτό διαμορφώθηκε με τον Ν. 4387/2016.
Παράλληλα απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων που έθεσαν οι παριστάμενοι Δήμαρχοι και πρώην Δήμαρχοι.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Γ. Γραμματέας της ΕΝ.Δ.Α. κ. Θεόδωρος Γεωργάκης (Νομικός), ενώ παρέστησαν τα μέλη της ΕΝ.Δ.Α. ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχ. Σταυριανουδάκης και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. κ. Γιώργος Μαρκόπουλος.