Κινητοποίηση Δήμων και Περιφερειών για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Συναυλία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω, για τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη, που δοκιμάζονται σκληρά μετά τον καταστροφικό σεισμό,
Στην συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ενώ όλα τα έσοδα (προαιρετική η οικονομική συνεισφορά) παραδόθηκαν για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

Είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα Δήμων και Περιφερειών που κινητοποίηθηκαν.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης και της Αντιπεριφέρειας Υγείας συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης από το σεισμό που έπληξε την περιοχή του Αρκαλοχωρίου.
Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλάμβανε μεταξύ των άλλων είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα που δε χρειάζονται ψυγείο (γάλατα, ρύζι, ζάχαρη, λοιπές κονσέρβες), παιδικές τροφές, κρουασάν, χαρτιά τουαλέτας, χαρτοπετσέτες, υγρά μαντηλάκια, είδη ατομικής υγιεινής, πάνες, καθώς επίσης σεντόνια, πετσέτες, κουβέρτες, υποστρώματα, υπνόσακους, εμφιαλωμένα νερά και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης και Αλληλεγγύης «HELP HELLAS» και την υπεύθυνη Συντονίστρια της Ακαδημίας Εθελοντισμού Help Hellas Δήμητρα Γερογιάννη.
Η ανθρωπιστική βοήθεια στάλθηκε στους Δήμους Μινώας Πεδιάδας και Αστερουσιών.

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης διοργανώθηκε και από τον Δήμο Ιλίου
Ο Δήμος Ιλίου, διοργάνωσε εκστρατεία αλληλεγγύης συλλέγοντας:
• Πτυσσόμενα κρεβάτια
• Εμφιαλωμένα νερά
• Τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, μπισκότα, γάλα εβαπορέ ή σε σκόνη, παξιμάδια, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά κλπ.)
• Είδη ατομικής υγιεινής
• Κλινοσκεπάσματα (πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες κλπ.)

Βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης συγκέντρωσε και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να στηρίξει τους κατοίκους του Νομού Ηρακλείου που έμειναν χωρίς στέγη. Στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου (Κουντουριώτου και Νεότητος) συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης από όσους Ηρακλειώτες ήθελαν να προσφέρουν, και τα έστειλαν στα κέντρα φιλοξενίας και αρωγής που έχουν στηθεί στους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Αχαρνών Αστερουσίων.
Η δράση αλληλεγγύης διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κρητών Ηρακλείου Αττικής, την Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS και το Εθνικό Δίκτυο Πόλεων Εθελοντισμού «Εθελώπολις», συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών.

Μεγάλη και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων και στο κάλεσμα αγάπης και αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης, για την προσφορά βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας, στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης.
Εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν και προσέφεραν κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, ρούχα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και πάρα πολλά είδη βρεφικού ρουχισμού, πάνες και τροφές.
Το φορτηγό με τη βοήθεια φορτώθηκε και ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, το ταξίδι του προς την Κρήτη, παρουσία του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Ασπασίας Τζιτζικάκη.
Ο Δήμος Παλλήνης, ανακοίνωσε ότι σύντομα, θα απευθύνει νέο κάλεσμα προς τους κατοίκους, για τη συγκέντρωση βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της Βόρειας Εύβοιας.