ACTIONPLAY: ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το υβριδικό σύστημα χλοοτάπητα?

Το υβριδικό σύστημα χλοοτάπητα αποτελεί μια πατενταρισμένη και σύγχρονη λύση για την κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου. Πρόκειται για ένα σύστημα οικολογικό, ανθεκτικό, οικονομικό και εύκολο στην εγκατάσταση και την συντήρηση.
Το υβριδικό σύστημα χλοοτάπητα, ήρθε να συνδυάσει αποτελεσματικά το φυσικό γρασίδι και τον συνθετικό χλοοτάπητα. Αποτελείται από 100% φυσικό γρασίδι ενισχυμένο με 20 εκατομμύρια ίνες PE/PP, με μια ομοιόμορφη φυσική εμφάνιση και αίσθηση χόρτου. Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είναι πανομοιότυπα με το φυσικό γρασίδι αλλά επιτρέπει έως και 4 φορές περισσότερη χρήση, πάντα με την σωστή συντήρηση, κάτι που συμφέρει οικονομικά τους διαχειριστές των γηπέδων. Είναι ένα σύστημα υψηλής απόδοσης ακόμη και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, με δυνατότητα ενίσχυσης του χλοοτάπητα και της ζώνης ρίζωσης ακόμη και όταν η ροή του αέρα είναι χαμηλή.
Τεχνικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι το υβριδικό σύστημα χλοοτάπητα αποτελείται από ένα σύστημα 6 μονόκλωνων πολυμερών ινών αποτελούμενες από 2 διαφορετικού τύπου ίνες (straight και texturized), με εξαιρετικά υψηλή αντοχή στη φθορά χωρίς απώλειες στην επιφάνεια και στην υπόβαση.
Υπάρχουν τρεις τρόποι τοποθέτησης του υβριδικού συστήματος χλοοτάπητα. Ο καλύτερος αλλά και πιο χρονοβόρος είναι να γίνει η σπορά του χλοοτάπητα μετά την τοποθέτηση της συνθετικής ίνας. Η δεύτερη επιλογή είναι η σπορά του φυσικού χλοοτάπητα, πριν την τοποθέτηση των συνθετικών ινών και η τρίτη είναι η ενσωμάτωση της συνθετικής ίνας απευθείας στο υπάρχον φυσικό χόρτο. Σε κάθε περίπτωση, το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο: οι ρίζες του χλοοτάπητα ενσωματώνονται με τις ίνες που έχουν εγκατασταθεί για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά ανθεκτικό γήπεδο και μια επίπεδη, σταθερή και φυσική επιφάνεια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το υβριδικό σύστημα χλοοτάπητα έχει γίνει η πρώτη επιλογή όλων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών όπως FIFA και UEFA και για όλα τα επίπεδα αγώνων, με πολλά παραδείγματα γηπέδων που κατέληξαν σε αυτή τη λύση. Μερικά από αυτά είναι το Amsterdam Arena, το FC Barcelona, το FC Arsenal – Emirates Stadium κ.α., και ελληνικά γήπεδα όπως γήπεδο Καραϊσκάκη (FC Ολυμπιακός), γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης (FC Άρης)κ.α.

Όποια όμως λύση και να επιλέξει ο κάθε ενδιαφερόμενος, η γνωστή εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού και εξοπλισμού παιδικών χαρών, Actionplay, είναι έτοιμη να παρέχει εξολοκλήρου την τεχνική υποστήριξη (know-how) για το κάθε βήμα της κατασκευής του γηπέδου.

Στόχος της Actionplay είναι πάντα η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας με την παροχή του πλέον κατάλληλου, πιστοποιημένου, υψηλής ποιότητας και εγκυρότητας αθλητικού εξοπλισμού και αθλητικών δαπέδων.

Η αξιοπιστία των προσφερόμενων προϊόντων αλλά και ο σεβασμός στον άνθρωπο αντανακλώνται σε όλα τα έργα της Actionplay από την ίδρυσή της έως σήμερα, καθιστώντας έτσι σαφή τον προσανατολισμό της εταιρείας στην ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους.

Περισσότερες πληροφορίες:
Actionplay, (Τηλ. 2310705411, www.actionplay.gr, [email protected])