Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ θεωρεί αιτία πολέμου την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος

Με ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ επισημαίνει ότι «πέντε χρόνια κυοφορείται ο περιορισμός και η περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος στους ΟΤΑ, και στις άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, που καταβάλλεται και προσπαθούν να βρουν τον κατάλληλο χρόνο για να το πράξουν. Είμαστε σίγουροι ότι μεθοδεύεται η περικοπή του, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είχε ανακοινωθεί από την πρώτη στιγμή».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:
Είναι γνωστό ότι η περικοπή του εντάσσεται στο πλαίσιο της μνημονιακής τους υποχρέωσης για περιορισμό των δαπανών του δημοσίου, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο περί δήθεν «υιοθέτηση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών» όσον αφορά τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας! Αυτό με απλά Ελληνικά στις «εγχώριες πρακτικές» σημαίνει τη χειροτερεύσει των συνθηκών εργασίας, τον περιορισμό, και την πλήρη περικοπή σε κάποιες κατηγορίες του ανθυγιεινού επιδόματος.

Όλοι βιώνουμε καθημερινά την εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, την αύξηση της επικινδυνότητάς της, λόγω παλαίωσης και πλημμελούς συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού και μη παροχής των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), καθώς και την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, πολλά εκ των οποίων δυστυχώς θανατηφόρα.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ θεωρεί αιτία πολέμου την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, και αποτελεί πρόκληση να γίνεται σε μια περίοδο που η ακρίβεια σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, κατατρώει το μισθό μας και το οικογενειακό εισόδημα.

Δεν βολευόμαστε όμως να μείνουν και τα πράγματα όπως είναι σήμερα. Διεκδικούμε την αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και την καταβολή του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς και ένταξη όλων αυτών των κατηγοριών εργαζομένων στο καθεστώς συνταξιοδότησης των ΒΑΕ.

Καλούμε τέλος την την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα συνδικάτα των Νοσοκομείων και των άλλων κλάδων εργαζομένων στους οποίους καταβάλλεται το ανθυγιεινό επίδομα ή διεκδικούν την καταβολή του, να συντονιστούν και να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν κάθε αρνητική εξέλιξη που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.