Ανασκόπηση των κυριότερων Αυτοδιοικητικών ειδήσεων της εβδομάδας 18 – 24 Οκτωβρίου

Για την 2η Ιανουαρίου του 2022 ορίστηκε με εγκύκλιο η εκλογή για την 2η θητεία προεδρείου και επιτροπών Δημοτικών Συμβουλίων την εβδομάδα που μας πέρασε.

Βγήκαν και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Την εβδομάδα που μας πέρασε το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε εγκύκλιο στις αρμόδιες υπηρεσίες και για το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας με την έναρξη του Β ́ κύκλου Κινητικότητας για το έτους 2021.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη προσλαμβάνονται και εγκαθίστανται στους δήμους 1.000 μηχανικοί μέχρι το Μάρτιο.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και ο Νόμος 4843 για τις υποχρεώσεις ενεργειακής απόδοσης των δήμων και τις Ενεργειακές Κοινότητες.

Όπως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και η απόφαση για τις υποχρεώσεις των δήμων για την διαχείριση αποβλήτων στα λιμάνια.

Αναρτήθηκαν στη ιστοσελίδα του Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινήσεις σχετικά με την Διάκριση χρηματοοικονομικών συναλλαγών και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι στατιστικοί ανταποκριτές

Την εβδομάδα που μας πέρασε συναντήθηκε και η ΠΟΕ ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη και έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο των εργαζομένων στους δήμους.

Υπογράφτηκαν και 34 εκατομμύρια προς τους δήμους για το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων.

Εντάχθηκαν και άλλα έργα ύψους 231 εκατ. ευρώ, στο “Αντώνης Τρίτσης”

Την εβδομάδα που μας πέρασε βγήκαν και διευκρινίσεις μετά την εγκύκλιο σχετικά με τη διεξαγωγή παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως βγήκε και εγκύκλιος για τις νέες ημερομηνίες για την λειτουργία των ΥΔΟΜ.

Δόθηκε και παράταση της Β’ Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση Σ.Φ.Η.Ο από το Πράσινο Ταμείο.

Εντωμεταξύ στην Βουλή ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, κατέθεσε στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, τις θέσεις της ΚΕΔΕ επί του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

Τέλος τον κίνδυνο πειθαρχικών ευθυνών στις Υπηρεσίες που δεν καταχωρίζουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που υποχρεούνται σε διαγνωστικά τεστ υπενθύμισε με την 64η εγκύκλιο του το Υπουργείο Εσωτερικών.