Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων θα ζητήσει η ΚΕΔΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να διατυπώσει αιτήματα συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
«Το πιο σημαντικό την ώρα αυτή είναι να μην αφήσουμε να ατονήσουν τα πράγματα και να πιάσουμε το «νήμα» των υποσχέσεων και δεσμεύσεων προκειμένου να μπουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Παράλληλα να δούμε και τα θέματα που παραμένουν άλυτα. Πρέπει να ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς για να κοινοποιήσουμε τα συμπεράσματα του συνεδρίου μας και να λάβουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον θεσμό. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά των δήμων, το προσωπικό και την καταστατική θέση των αιρετών, τις αρμοδιότητες, την ισότιμη συμμετοχή των δήμων στον αναπτυξιακό προγραμματισμό και την υλοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, εισηγούμενος το θέμα.
«Σκοπός μας, συμπλήρωσε, είναι να επιμείνουμε για αυτά που επισημάναμε στο συνέδριό μας και να ζητήσουμε με χρονοδιαγράμματα λύσεις. Κι αν αυτά δε γίνουν, να ξαναβρεθούμε τον Γενάρη σε νέο συνέδριο για να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική και τις ενέργειες μας».