Παγκόσμια κινητοποίηση για περισσότερα ποδήλατα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Αύριο Τετάρτη 10 Νοεμβρίου είναι η Ημέρα Μεταφορών στο COP26 στη Γλασκώβη. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών ECF ενεργοποιήθηκε για την ευαισθητοποίηση με μια κραυγαλέα παράλειψη στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα: τη σημασία της επένδυσης σε περισσότερη ποδηλασία για την επίτευξη των κλιματικών στόχων.

Η Ημέρα Μεταφορών πρόκειται να επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Δεν γίνεται λόγος για το ποδήλατο ή την ενεργό κινητικότητα, παρά το γεγονός ότι η αντικατάσταση των αυτοκινήτων που κινούνται με ορυκτά καύσιμα, με ηλεκτρικά θα πάρει δεκαετίες –χρόνο που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε– χωρίς να λυθούν προβλήματα συμφόρησης και καθιστικής ζωής.

Σε αντίδραση, το ECF και ένας παγκόσμιος συνασπισμός περισσότερων από 250 οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των: Greenpeace, PeopleForBikes και Union Cycliste Internationale (UCI) υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τις κυβερνήσεις που συμμετέχουν στο COP26, καλώντας τους να ενισχύσουν τα παγκόσμια επίπεδα ποδηλασίας για την άμεση μείωση εκπομπών σε μαζική κλίμακα.

Κάθε μέρα, 30-40 νέες οργανώσεις υπογράφουν αυτήν την επιστολή και εντάσσονται στο παγκόσμιο κίνημα. Καθώς συνεχίζουν να αυξάνονται οι υπογραφές, η επιστολή τραβάει την προσοχή των υπευθύνων λήψης αποφάσεων και των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Financial Times , Forbes και Euractiv.

Το μήνυμα της επιστολής είναι απλό: ο κόσμος χρειάζεται πολύ περισσότερο ποδήλατο αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή. Η ποδηλασία αντιπροσωπεύει μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της ανθρωπότητας για μια στροφή προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα και είναι ανάγκη οι κυβερνήσεις να δεσμευτούν για την ενίσχυση των επιπέδων ποδηλασίας. Τώρα.

Πώς μπορείτε λοιπόν να λάβετε μέρος σε αυτήν την παγκόσμια καμπάνια;

Μοιραστείτε την επιστολή με δημοσιογράφους και επαφές στα μέσα ενημέρωσης.
Μιλήστε για την επιστολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το #COP26cycling
Εγγραφείτε στην αυξανόμενη λίστα των υπογραφόντων!
Η ECF καλεί τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που επικεντρώνονται στην κινητικότητα ή το κλίμα να υπογράψουν την επιστολή.
Υπογράψτε το στέλνοντας το πλήρες όνομα και το λογότυπο του οργανισμού σας στη Φρόσω Χριστοφίδη: [email protected]
Για να διασφαλιστεί ότι οι φωνές των ποδηλατών/τισών θα ακουστούν στο COP26, ο Πρόεδρος του ECF Henk Swarttouw και η διευθύνουσα σύμβουλος Jill Warren θα είναι παρόντες στη Γλασκώβη αυτή την εβδομάδα για να συναντηθούν με συναδέλφους, κυβερνήσεις και δημοσιογράφους.

Δείτε τις δραστηριότητες του Henk και της Jill στη Γλασκώβη
αυτή την εβδομάδα.
Διαβάστε το μήνυμα του Χενκ προς τους παγκόσμιους ηγέτες όταν έφτασε στο COP26.
Ακολουθήστε τον Henk και την Jill στο Twitter.

Η ECF τονίζει: Με τη βοήθειά σας, θα υπενθυμίσουμε στις κυβερνήσεις ότι το ποδήλατο είναι μια από τις καλύτερες λύσεις που έχουμε ήδη για να διασφαλίσουμε ότι ο πλανήτης μας θα είναι κατοικήσιμος για όλες τις επόμενες γενιές.