Το Πανελλαδικό Δίκτυο Συλλογικοτήτων για την Eνέργεια απαντάει στην ΕΛΕΤΑΕΝ

Το Πανελλαδικό Δίκτυο Συλλογικοτήτων για την ενέργεια δίνει στη δημοσιότητα εκτενές κείμενο με το οποίο υποστηρίζει ότι αντικρούει τις θέσεις του λόμπι της αιολικής βιομηχανίας, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την προπαγανδιστική έκδοση, όπως την χαρακτηρίζει «Η αιολική ενέργεια απαντά, η αλήθεια πίσω από τους μύθους», που υπογράφει η ΕΛΕΤΑΕΝ. Το Πανελλαδικό Δίκτυο αναφέρει ότι  η ΕΛΕΤΑΕΝ είναι ένας οργανισμός που εμφανίζεται με το «μανδύα» της επιστημονικής ένωσης, ενώ είναι ξεκάθαρα φορέας εταιρικών συμφερόντων. 

Το κείμενο της ΕΛΕΤΑΕΝ υποτηρίζει το Π.Δ. Σ. Ε. έχει πεδίο αναφοράς μια συγκεκριμένη ενεργειακή δραστηριότητα -τις αιολικές εγκαταστάσεις βιομηχανικού τύπου, που κατακλύζουν όλη τη χώρα- και, ταυτόχρονα, την επικοινωνιακή καταιγίδα που τη συνοδεύει, στηριγμένη στην οικονομική ευρωστία των χορηγών της.

Η αντιμετώπιση των επιχειρημάτων του λόμπι της αιολικής βιομηχανίας, αναφέρει το Π.Δ. Σ. Ε. , είναι μόνο μια ψηφίδα στο μωσαϊκό των δράσεων των κινημάτων, που δεν εξαντλούνται στην αποδόμηση ενός συγκεκριμένου μοντέλου ανάπτυξης των έργων ΑΠΕ, αλλά φιλοδοξούν να ανοίξουν μια ευρύτερη συζήτηση για το σύνολο των ζητημάτων της ενέργειας, από τη σκοπιά των πολιτών και των κινημάτων.

Η πρωτοβουλία του κειμένου αφορά στην προσδοκία να λειτουργήσει υποστηρικτικά στη δράση των συλλογικοτήτων που εμπλέκονται στις ποικίλες ενεργειακές δραστηριότητες, και ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με τη βίαιη -κυριολεκτικά και μεταφορικά- υλοποίηση βιομηχανικού τύπου έργων ΑΠΕ.

Δείτε εδώ κείμενο