Πλατφόρμα ελέγχου των πειθαρχικών συμβουλίων

Το μεγάλο μακρόχρονο πρόβλημα της αποτελεσματικότητας αλλά κυρίως της ταχύτητας των Πειθαρχικών Συμβουλίων φαίνεται ότι ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει άμεσα η Κυβέρνηση.
Ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ 100.3 προανήγγειλε την δημιουργία ειδικής πλατφόρμας που θα ελέγχει τις διαδικασίες των Πειθαρχικών Συμβουλίων.
Αφορμή για την εξαγγελία υπήρξε η υπόθεση επόπτη υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που προέτρεπε ασθενείς με κορωνοϊό, να μην διασωληνωθούν και διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις για τον εμβολιασμό. Ο επόπτης έχει μεν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό, όμως αυτό δεν έχει συνεδριάσει και εκείνος παραμένει στην θέση του.
Ο κ. Μπίνης τόνισε ότι η Αρχή έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις αποφάσεις των πειθαρχικών, αν δεν ανταποκρίνονται στο ισχύον νομικό πλαίσιο, όμως σήμερα είναι τεχνικά σχεδόν αδύνατο.
Είπε λοιπόν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μια πλατφόρμα, άμεσης παρακολούθησης της πορείας των υποθέσεων και των αποφάσεων των πειθαρχικών έτσι ώστε real time και με ψηφιακές τεχνολογίες, οι υποθέσεις να παίρνουν άμεσα αποτέλεσμα και οι αποφάσεις να τεκμηριώνονται σωστά.