Ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα για τα σχολεία της Καισαριανής

Ο Δήμος Καισαριανής αναβαθμίζεται ψηφιακά και χρησιμοποιεί νέα τεχνολογικά εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες ανάλυσης δεδομένων, ο Δήμος Καισαριανής αξιοποίησε, για πρώτη φορά, ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα υποστήριξης λήψης αποφάσεων για το τμήμα Παιδείας της Πόλης.
Ο Δήμος Καισαριανής περιλαμβάνει 22 σχολεία με πάνω από 3.000 μαθήτριες και μαθητές. Με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό που αγγίζει τις 190.000 € και έκδηλες τις προκλήσεις της πανδημίας, η ανάγκη της βέλτιστης διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων, για την διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης ήταν επιτακτική.
Το τμήμα Παιδείας του Δήμου μας ένωσε τις δυνάμεις του με την Dataphoria, την πρώτη “data-for-good” νεοφυή επιχείρηση στην Ελλάδα, με στόχο τη χρήση δεδομένων για το κοινωνικό καλό. Αξιοποιήθηκαν οι υπάρχουσες λύσεις της εταιρείας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του τμήματος Παιδείας του δήμου μας με στόχο την ανάλυση όλων των δεδομένων που αφορούν στη διαχείριση των σχολείων, σε επίπεδο στρατηγικό, οικονομικό και τεχνικό.
Πλέον, η διεύθυνση Παιδείας έχει πρόσβαση σε έναν “πύργο ελέγχου”, με live προβολή της κατάστασης των σχολείων και των αναγκών.
Από τις πρώτες εβδομάδες αξιοποίησης της πλατφόρμας, μειώθηκαν σημαντικά οι χρόνοι απόκρισης στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων τεχνικών εργασιών και βελτιώθηκε ο συντονισμός με τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων, ενώ παράλληλα εξήγαγε χρήσιμα συμπεράσματα για τη χάραξη μελλοντικής στρατηγικής στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση της διάθεσης των κονδυλίων ανά σχολείο.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάνος Κιτσέλλης δήλωσε: “Προχωράμε σε ενέργειες που οδηγούν στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος εκπαίδευσης για τους 3.000 μαθητές και τους 400 εκπαιδευτικούς του Δήμου μας.”
Μπορείτε να παρακολουθήσετε δείγμα της εφαρμογής στο παρακάτω video