Ανασκόπηση των σημαντικότερων Αυτοδιοικητικών ειδήσεων της εβδομάδας 13 – 19 Δεκεμβρίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή πήρε νέα παράταση μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

Παράταση μέχρι τέλος Μαρτίου πήραν και τα Σχέδια ΣΦΗΟ.

Πολύ σημαντική ήταν και η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την δομή και το ελάχιστο περιεχόμενο που πρέπει να περιλαμβάνουν οι Κανονισμοί Καθαριότητας των Δήμων.

Επίσης την εβδομάδα που μας πέρασε παρουσιάστηκε και συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών κ. Γιάννη Μουράτογλου ο Κρατικός Προϋπολογισμός ως προς τους δήμους. Το συμπέρασμα είναι ότι
Μειώνονται οι ΚΑΠ και αυξάνονται τα παρακρατηθέντα.

Τον αριθμό 4873 πήρε τελικά με ΦΕΚ η σειρά των διατάξεων που ψηφίστηκαν στην Βουλή από το Υπουργείο Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο νόμο με τίτλο « Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των Ο.Κοι.Π. και λοιπές διατάξεις»

Την εβδομάδα που μας πέρασε δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και η πολύαναμενόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη 25.000 υπαλλήλων μέσω του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία»

Βγήκαν και οδηγίες για τις διαδικασίες εμβολιασμών από τα Δημοτικά Ιατρεία.

Την εβδομάδα που μας πέρασε η Ε.Ε. της ΚΕΔΕ είχε και διαδικτυακή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Είχαμε και την έναρξη της Διαβούλευσης για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας.

Παρουσιάστηκε και το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδης ανακοίνωσε και την παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο έως την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανανέωσε την πρόσκληση συμμετοχής των δήμων στην Αποστολή «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις».

Και τέλος δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τον καθορισμό των ΚΑΠ 2021 για τους Δήμους σύμφωνα με τον οποίο θα αναμορφώσουν τους προϋπολογισμούς τους για το 2022.