Συνέντευξη: Μαρία Ανδρούτσου Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου

Συνέντευξη παραχώρησε η Πρόεδρος του Δικτύου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Βιώσιμη Κινητικότητα, Civinet Ελλάδας Κύπρου και Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κα Μαρία Ανδρούτσου στον δημοσιογράφο Χ. Κουγιουμτζόπουλο και στο myota.gr με την ευκαιρία του 1ου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Η Πρόεδρος του Civinet αναλύει την παγκόσμια μετεξέλιξη των πόλεων μέσα από την αναγνώριση των δικαιωμάτων και τον ευάλωτων ομάδων του δρόμου και της μετακίνησης. Εξηγεί ότι μέσα από το πλούσιο υλικό με τις πρακτικές και τις εφαρμογές που παρουσιάστηκαν στο Civinet, η μετεξέλιξη αυτή φαίνεται πια εφικτή.
Παρουσιάζει το έργο που γίνεται σήμερα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου και τις σταδιακές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη έτσι ώστε να στα πεζοδρόμια, στους επικίνδυνους κόμβους, στις υποδομές ΑμεΑ αλλά και στην δημοτική συγκοινωνία.
Παρουσιάζει και το νέο σύστημα τηλεματικής των έξυπνων στάσεων που εγκαταστάθηκαν στο Δήμο έτσι ώστε η Δημοτική Συγκοινωνία να αποκτήσει αξιοπιστία για το επιβατικό κοινό και να χρησιμοποιηθεί μειώνοντας την χρήση του Ι.Χ.
Τέλος η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου αναλύει και τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια δημοτική αρχή στην προσπάθεια εγκρίσεων και χρηματοδότησης των υποδομών Βιώσιμης Κινητικότητας και τονίζει τους αλληλοεπικαλυπτόμενους και υπερβολικούς ελέγχους που καθυστερούν τα έργα.

Δείτε την συνέντευξη