Βγήκε το τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση”

Tο 36ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση” είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.diaplous-autodioikisi.gr

Το νέο τεύχος του περιοδικού είναι, επίσης, και το ετήσιο τεύχος της νέας πρωτοβουλίας του “κύκλου του περιοδικού πρΟΤΑση” που φέρει το τίτλο “Ομιλίες της Πρωτοχρονιάς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση”. Το τεύχος Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου κάθε έτους θα φιλοξενεί, σε γραπτή απόδοση, τις ομιλίες των μελών του “κύκλου”, οι οποίες παρουσιάζονται στο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”.

Στις φετινές “Ομιλίες της Πρωτοχρονιάς” παρουσιάζεται η εισήγηση του Δρ. Αντώνη Καρβούνη, αναφορικά με μία κριτική αποτίμηση της γεωπολιτικής των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Δήμων κατά την χρονική περίοδο 2006- 2021.

Ακολούθως, η Δρ. Δέσποινα Νάσαινα αναδεικνύει την πολιτική διάσταση στην ερμηνεία των αυτοδιοικητικών διατάξεων.

Η Μάχη Πατσιαβούρα παρουσιάζει την οργανωσιακή κουλτούρα ως προϋπόθεση ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και επίτευξης συνέργειας στους ΟΤΑ.

Ο Κίμων Σιδηρόπουλος παρουσιάζει πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν στην άσκηση των αρμοδιοτήτων των δήμων.

Οι ομιλίες που φιλοξενούνται στο τελευταίο τεύχος της χρονιάς αποτελούν και ένα είδος κατωφλιού προς μία νέα δημιουργική χρονιά και φιλοδοξούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για όσες και όσους ενδιαφέρονται, ερευνούν και μελετούν τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα μέλη του “κύκλου του περιοδικού πρΟΤΑση” και ο εκδότης Κίμων Σιδηρόπουλος εύχονται στους αναγνώστες μια δημιουργική νέα χρονιά.