Προβληματισμός για την συναυλία Ρουβά και τα βεγγαλικά

Με ποσοστά περίπου 20% η ΕΡΤ ήταν η πρώτη σε ακροαματικότητα στην αλλαγή του χρόνου με το show του Σάκη Ρουβά που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Προηγήθηκε όμως ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων στα Social Media για το τεράστιο κόστος της εκδήλωση που κόστισε 215.000 ευρώ για 12,5 τελικά λεπτά.
Ακολούθησε ακόμη ένα μεγάλο κύμα αντίδραση καθώς το show τελικά ήταν πρόχειρο και πολύ μέτριας ποιότητας.
Και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα ανατιμήσεων στο κόστος ενέργειας και στα τρόφιμα που προκαλεί μεγάλη δυσχέρεια στο πλατύ κοινό. Αρκετοί το χαρακτήρισαν πρόκληση και άλλοι χάρηκαν το θέαμα.
Το γεγονός προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά στην Αυτοδιοίκηση απολογιστικά. Είναι θετικά ή αρνητικά τα αντανακλαστικά του κόσμου για τους δήμους που διοργανώνουν πανάκριβες πολλές φορές εκδηλώσεις, ακόμη και όταν το θέαμα είναι πολύ καλό;
Η εκτίμηση στα ΜΜΕ και στα Social Media είναι ότι το όλο γεγονός δεν έδωσε θετικό πρόσημο στον Δήμαρχο Αθήνας καθώς τον πρόδωσε σε μεγάλο βαθμό και η εταιρεία που το διοργάνωσε.
Άλλη μια μεγάλη αντίδραση που ξεσηκώνεται και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις δημοτικές αρχές είναι τα βεγγαλικά. Ολη αυτή η φαντασμαγορική εικόνα που τρομάζει και προκαλεί επεισόδιά στα ζώα καταγγέλλεται ευθέως πια από τις φιλοζωικές οργανώσεις και αρχίζει να βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και στο ευρύ κοινό. Μετά την πρωτοχρονιά όπως και το Πάσχα τα Social Media γεμίζουν από αναρτήσεις ζώων που χάθηκαν. Είναι πολύ μεγάλο βασανιστήριο για τα ζώα που προσπαθούν να απομακρυνθούν όσο γίνεται περισσότερο από τις εκρήξεις και τις λάμψεις.