Από τα ΚΕΠ και τα πιστοποιητικά εμβολιασμένων εξωτερικού

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 40 Τεύχος Β’ η απόφαση Αριθμ. 1178 του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 5570/1.12.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Διαδικασία καταχώρισης στα Μητρώα Εμβολιασμένων Εξωτερικού κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) των αιτούντων αναμνηστική δόση» (Β’ 5637)».

Σύμφωνα με τη αποφαση οι Έλληνες πολίτες, πολίτες κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 σε οποιοδήποτε άλλο κράτος πλην της Ελλάδας, δύνανται να προσέρχονται στα Κ.Ε.Π. για να υποβάλουν αίτηση προγραμματισμού της επόμενης δόσης σε εμβολιαστικό κέντρο της χώρας αφότου προηγουμένως καταχωριστούν στα Μητρώα εμβολιασμένων εξωτερικού κατά του κορωνοϊού COVID-19 της παρ. 1 του άρ- θρου 55Α του ν. 4764/2020. Η καταχώριση πραγματοποιείται εφόσον έχει λάβει χώρα διενέργεια εμβολιασμού, με αναγνωρισμένα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού εμβόλια, σε νοσηλευτικό οργανισμό ή ίδρυμα ή οιονδήποτε άλλο φορέα, που διενεργεί νομίμως εμβολιασμούς σε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή σε τρίτη χώρα.
Με την υποβολή της σχετικής αίτησης επισυνάπτονται πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις, που περιέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Δείτε εδώ όλο το ΦΕΚ με την απόφαση για τις διαδικασίες και τους όρους