Δράσεις ελπίδας για τα ζώα από τον ΠΕΣΥΔΑΠ

Ρίψεις τροφών σε περιοχές του Όρους Αιγάλεω, που έχει καλυφθεί από χιόνι, πραγματοποίησαν σήμερα συνεργεία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας- Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι ζωής της άγριας πανίδας του βουνού.
Την επιχείρηση επέβλεπε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ενώ το μίγμα τροφών είχε επιλεγεί κατόπιν οδηγιών ειδικού κτηνίατρου, για την αναπλήρωση των θερμιδικών τους αναγκών.
Σημειώνεται ότι οι δυσκολίες για την πτηνοπανίδα είναι μεγαλύτερες όταν παγώσει το χιόνι, καθώς γίνεται ακόμα δυσκολότερη η εξεύρεση τροφής στο δύσκολο περιβάλλον του βουνού.
Το όρος Αιγάλεω αποτελεί μια πολύτιμη και ευαίσθητη περιοχή του Λεκανοπεδίου, όπου ο ΠΕΣΥΔΑΠ εκτός από την πυρασφάλεια αναπτύσσει δράσεις προστασίας του και σε πολλά άλλα επίπεδα.
Επίσης για τρίτη ημέρα σήμερα ασθενοφόρα του ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) συνεχίζουν να παρέχουν τροφή στα αδέσποτα ζώα σε επισημασμένα σημεία των Δήμων – μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ, με την συνεργασία ζωοφιλικών σωματείων και φιλόζωων πολιτών.
Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα κρίθηκε αναγκαίο αδέσποτα ζώα μεγάλης ηλικίας να μεταφερθούν για φροντίδα στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ.