Επίταξη μηχανημάτων ζήτησε ο Καμάρας

Την ενοικίαση ή την επίταξη μηχανημάτων εκχιονισμού της επαρχίας από το κράτος ζήτησε με παρέμβασή του την ώρα της κρίσης, ο Πρόεδρος της Ενωσης Δημάρχων Αττικής κ. Παύλος Καμάρας. Μία πρόταση που έρχεται βέβαια από έναν από τους πιο έμπειρους αυτοδιοικητικούς κατά κοινή ομολογία, όμως και μια πρόταση που ακουμπάει στην εστία τους προβλήματος. Οι δήμοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις κρίσης. Δεν διαθέτουν και δεν θα μπορούσαν να διαθέτουν μηχανισμούς, προσωπικό και εμπειρία για μια κατάσταση που έρχεται κάθε πέντε ή δέκα χρόνια. Είναι απόλυτη ανάγκη να δημιουργηθεί κρατικό σχέδιο και μηχανισμός στήριξης τους σε τέτοιες ώρες.
Δείτε τι έγραψε ο Παύλος Καμάρας στις 29 του μηνός

Ζούμε μια πρωτόγνωρη για την Αττική κατάσταση.
Δρόμοι μη προσβάσιμοι, ανασφαλή ολισθηρά πεζοδρόμια, κλαδιά και όγκοι χιονιού παντού.
Αυτή η κατάσταση στους περισσότερους Δήμους της Αττικής που επλήγησαν από τον πρωτοφανή χιονιά και Δήμαρχοι, αιρετοί και υπάλληλοι εξουθενωμένοι να είναι στη μάχη με ψευτοντούφεκα.
1 – 2 φορτωτάκια που είχαν για να κλείνουν λακκούβες και να φορτώνουν κλαδιά, 1 – 2
εκσκαπτικά JCB βαριά και δυσκίνητα και μια χούφτα εργατοτεχνικού, αποδεκατισμένου από την πανδημία και ανεκπαίδευτου για την περίπτωση, προσωπικού.
Και οι Δημότες εύλογα και δικαιολογημένα εξοργισμένοι γιατί το ανοργάνωτο κράτος βάζει σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα και την υγεία του.

Πρόταση

Μέχρι να γίνουν οι Επιτροπές, να δουν τι και ποιος έφταιξε, τι και πως πρέπει να αλλάξει, εάν και πότε θα αλλάξει ….

Γιατί τα αρμόδια και υπεύθυνα Υπουργεία Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών, αντί να κουνάνε το δάκτυλο και να δίνουν εντολές (εκχιονίστε!!!), δεν μισθώνουν από την επαρχία ή και δεν επιτάσσουν εδώ και τώρα 100 μηχανήματα να τα στείλουν στους 20-30 άμεσα πληγέντες Δήμους, να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης για όλους;

Γιατί η Κ.Ε.Δ.Ε. δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία δια δημοτικής συνεργασίας ώστε Δήμοι που δεν έχουν άμεσα προβλήματα και από την επαρχία, να διαθέσουν πρόσκαιρα τον σχετικό μηχανολογικό εξοπλισμό τους, όπου υπάρχει ανάγκη;

Αφού είναι σίγουρο ότι οι αστικοί Δήμοι της Αττικής με την υφιστάμενη, στελέχωση τους, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο φαινόμενο και στις επιπτώσεις του.