Οι οδηγίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης προσβάσιμες σε όσους έχουν προβλήματα ακοής ή όρασης

Η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε έγκυρη πληροφόρηση και οδηγίες αυτοπροστασίας έναντι κινδύνων και φυσικών καταστροφών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το νέο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι τα άτομα με αναπηρία μπορεί να είναι πιο ευάλωτα σε περίπτωση μιας φυσικής καταστροφής.
Με γνώμονα, λοιπόν, την ανάγκη παροχής συγκεκριμένων, σαφών και εύκολων να ακολουθηθούν οδηγιών, χωρίς κανέναν απολύτως αποκλεισμό όσον αφορά στην προσβασιμότητα, το Υπουργείο προχώρησε στην προσθήκη διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα σε καίριας σημασίας video με οδηγίες αυτοπροστασίας. Επίσης, έχουν προστεθεί ενσωματωμένοι υπότιτλοι, ενώ όλα τα video περιέχουν πλήρη εκφώνηση του περιεχομένου τους. Με τον τρόπο αυτό, τα νέα video οδηγιών είναι πλέον πλήρως προσβάσιμα από συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής ή όρασης.
Επιπλέον, το νέο Υπουργείο δεσμεύεται ότι όλο το οπτικοακουστικό υλικό που θα παραχθεί στο μέλλον για την ενημέρωση του κοινού, θα είναι συμβατό με τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, καθώς θα ακολουθεί το ίδιο πρότυπο (οπτικοποίηση οδηγιών, πλήρης εκφώνηση, υποτιτλισμός και διερμηνεία στη νοηματική).
Συγκεκριμένα, τα βίντεο που ακολουθούν πλέον το νέο πρότυπο πλήρους προσβασιμότητας είναι τα εξής:
Ταξιδεύεις τον χειμώνα; Προετοιμάσου: https://bit.ly/3uSEgfK
Προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα: https://bit.ly/3LCsqvW
Οδηγίες προστασίας από σεισμό: https://bit.ly/3JohXlO
Δασικές πυρκαγιές – Προετοιμάσου: https://bit.ly/3HWUfwP
Δασικές πυρκαγιές – Προετοιμάσου / Για αγρότες και επαγγελματίες: https://bit.ly/36gIDa4
Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς: https://bit.ly/3GPbgI4 Όλο το υλικό είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr, καθώς και στο κανάλι μας στο YouTube https://bit.ly/3sGVr0T.