Παρέμβαση Φιλίππου, στην ΚΕΔΕ για τις Α.Π.Ε.

Παρέμβαση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και επικεντρώθηκε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στους δήμους, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Σαρωνικού και μέλος του Δικτύου Δημάρχων για τις ανεμογεννήτριες, Πέτρος Φιλίππου.
Εκ μέρους του Δικτύου παρενέβη και ο δήμαρχος Πάρου, Μ. Κωβαίος.

Ο Πέτρος Φιλίππου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των ανεμογεννητριών στο περιβάλλον ελλείψει σύγχρονου χωροταξικού σχεδίου αλλά και στην ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται και δεν ζητείται η γνώμη των δήμων για την τοποθέτηση τους. Επίσης, έκανε λόγο για τις οργανωμένες προσπάθειες του Δικτύου Δημάρχων στην κατεύθυνση εξορθολογισμού του σημερινού πλαισίου εγκατάστασης ανεμογεννητριών και ζήτησε τα εξής:
Α. Να γίνει άμεσα μια σύσκεψη με εκπροσώπους των δήμων στα όρια των οποίων προγραμματίζεται χωροθέτηση ανεμογεννητριών, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους.
Β. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και τους ενδιαφερόμενους δημάρχους.
Γ. Οι δήμοι να έχουν τον πρώτο λόγο στον όποιο προγραμματισμό αφορά εγκατάσταση νέων ΑΠΕ στα όριά τους.
Δ. Όσον αφορά στο Πάνειο όρος και στον Λαυρεωτικό Όλυμπο (Σαρωνίδα) τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες καθώς δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στις ανάγκες της Αττικής σε ενέργεια ενώ επιπροσθέτως θα καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον των δυο βουνών.