Ανασκόπηση των Αυτοδιοικητικών ειδήσεων 21-27 Μαρτίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε έγινε ΦΕΚ Πυροσβεστική Διάταξη για τον Υποχρεωτικό καθαρισμό των οικοπέδων μέχρι 30 Απριλίου.

Βγήκε και συμπληρωματική ΚΑΠ Μαρτίου για την ενίσχυση των δήμων ύψους 57 εκατομμυρίων.

Όπως βγήκε και συμπληρωματική δόση για τα σχολεία άλλα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Είχαμε τροποποίηση για την υποβολή προτάσεων προκειμένου οι δήμοι να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που αφορά την «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε και την παράταση της ισχύος των συμβάσεων για την κάλυψη αναγκών Covid-19 έως τις 31 Μαΐου 2022 όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης από βήματος Βουλής κατά τη διάρκεια απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι Ημερομηνίες τροποποίησης καταστάσεων για Πόθεν Έσχες θα είναι ανοιχτές για τροποποιήσεις καταστάσεων στις ακόλουθες ημερομηνίες: 23/3, 30/3, 6/4 και 13/4.

Το Α.Σ.Ε.Π. εξέδωσε την εγκεκριμένη από την Ολομέλεια κανονιστική απόφαση, για το πως θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι γραπτοί διαγωνισμοί.

Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), σε συνεργασία με, το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), ανακοίνωσαν ότι διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα:
«Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων της Πράξης: Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού – Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού – Πιλοτική λειτουργία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με νομοθετική παρέμβαση, επιλύεται, το ζήτημα της χρόνιας αμφισβήτησης από το Δημόσιο της κυριότητας των δασωθέντων αγρών, που αποτελούν εκτάσεις αγροτικού χαρακτήρα οι οποίες δασώθηκαν λόγω εγκατάλειψής τους σε δύσκολες ιστορικές συνθήκες, αλλά και της σημερινής η μελλοντικής αξιοποίησης τους.

Δόθηκε και νέα παράταση στα Σ.Φ.Η.Ο.

Την εβδομάδα που μας πέρασε δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και η ΚΥΑ για την τήρηση θυρίδων των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ).

Άνοιξε και έκτακτη κινητικότητα για τον ΕΟΑΝ

Και τέλος 24ΩΡΗ Γενική Πανελλαδική Απεργία για την Τετάρτη ανακοίνωσε και η ΠΟΕ ΟΤΑ

Θυμίζουμε όπως πάντα ότι στην σελίδα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ δημοσιεύουμε κάθε μέρα τις καλές πρακτικες των δήμων.