Ανελκυστήρας για σκάλες σε σχολείο της Ελασσόνας

Πλήρη πρόσβαση στους χώρους διδασκαλίας των μαθητών με κινητικά προβλήματα εξασφάλισε ο Δήμος Ελασσόνας με την εγκατάσταση ειδικής πλατφόρμας-ανελκυστήρα στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας και τοποθέτηση ανελκυστήρα στα συστεγαζόμενα σχολεία ΕΠΑΛ – 1ο ΕΚ Ελασσόνας και Ειδικού Γυμνασίου Ελασσόνας.

Η πλατφόρμα-ανελκυστήρας σκάλας για άτομα με ειδικές ανάγκες που τοποθετήθηκε στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας, είναι ένα μηχάνημα προσαρμοσμένο στις διαστάσεις της σκάλας, που μπορεί να φιλοξενήσει ολόκληρο το καρότσι και να το μεταφέρει σε όροφο, προσφέροντας πλήρη αυτονομία στον χρήστη αμαξιδίου, με όλα τα μέτρα ασφαλούς χρήσης και προστασίας.

«Η τοποθέτηση του ανελκυστήρα στα συστεγαζόμενα σχολεία κάνει πράξη το όραμα για σχολεία για όλους τους μαθητές, όπου τα παιδιά ΑμεΑ θα έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση και η συνεκπαίδευση μαθητών µε αναπηρία, µε μαθητές χωρίς, θα είναι μια εφικτή πραγματικότητα, ικανοποιώντας αίτημα ετών της εκπαιδευτικής κοινότητας λύνοντας ένα σημαντικό πρόβλημα» όπως επισημαίνει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Ο δήμος μας επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα άτομα με αναπηρία και προβλήματα κινητικότητας και προσπαθεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η υποχρέωσή μας είναι πολύ μεγαλύτερη όταν πρόκειται για παιδιά και μαθητές και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην υπάρχει ο αποκλεισμός των μαθητών από τις σχολικές μονάδες και να παρακολουθούν όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια τους απερίσπαστα», δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην τοποθέτηση των δύο ανελκυστήρων, σημείωσε και την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ, σε 17 σχολικές μονάδες από τον Δήμο. Τέλος χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία του Δήμου, τόσο με τους Διευθυντές των σχολείων όσο και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.