Την ELVAL πιστοποίησε η TÜV HELLAS

Την Elval, κορυφαίο βιομηχανικό παραγωγό στον κλάδο του αλουμινίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, επιθεώρησε και πιστοποίησε με επιτυχία η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Η πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 27001:2013 που αφορά στη Διαχείριση Ασφάλειας των Πληροφοριών ενώ το πεδίο εφαρμογής της πιστοποίησης αφορά στην Διεύθυνση Πληροφορικής της Elval καθώς και στις υποδομές που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής (“Τετραπλό Θερμό Έλαστρο τύπου Tandem ‘’Έλαση εν σειρά”) στις εγκαταστάσεις του Τομέα Έλασης Αλουμινίου στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Ο επιτυχημένος έλεγχος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και η αντίστοιχη πιστοποίηση επιβεβαιώνει πως η Elval, η οποία και αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor αναγνωρίζει την κρισιμότητα των πληροφοριών και πληροφοριακών συστημάτων στην εκτέλεση των επιχειρησιακών λειτουργιών της. Και παράλληλα, στρατηγικά υποστηρίζει και προάγει ενέργειες που σκοπό έχουν την πλήρη εξασφάλιση της αδιάκοπης και ασφαλούς λειτουργίας του συνόλου των συστημάτων της.

Μάλιστα, καθώς το ψηφιακό λειτουργικό περιβάλλον ολοένα και μεγαλώνει σε όγκο και σε κρισιμότητα παγκοσμίως, και με δεδομένο τον κομβικό ρόλο του αλουμινίου στην εγχώρια αλλά και την παγκόσμια αγορά, η εν λόγω πιστοποίηση έχει βαρύνουσα σημασία.

Ο κ. Μιχάλης Αλεξίου, Product Manager ΙΤ & ΙS της TÜV Hellas (TÜV Nord) τόνισε ότι: «Η συνεργασία με μια κραταιά βιομηχανία η οποία διακρίνεται τόσο για την ιστορία της όσο και για την κορυφαία ποιότητα και τον ισχυρό εξαγωγικό της χαρακτήρα αποτελεί ταυτόχρονα πρόκληση αλλά και πηγή χαράς. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την πολυετή μας συνεργασία με την Elval αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο φορέα μας. Ταυτόχρονα, από την πλευρά μας, επιβεβαιώνουμε τη σημασία και την αξία που δίνει η Elval στην τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών και κάθε επίπεδο της λειτουργίας της».

Ο κ. Βάιος Ορφανιώτης, Διευθυντής του Τομέα Υποδομών & Ασφάλειας Πληροφορικής της Elval δήλωσε ότι: «Η πληροφορία διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων της Elval. Η πιστοποίηση με το διεθνές πρότυπο ISO 27001:2013 από τον διεθνούς κύρους, ανεξάρτητο φορέα TÜV Hellas (TÜV Nord) επιβεβαιώνει την δέσμευση της Elval για αξιόπιστα πληροφοριακά συστήματα και διασφαλίζει την επιχειρησιακή της συνέχεια».

Η Elval αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor Α.Ε. και είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες του κλάδου αλουμινίου, σε παγκόσμιο επίπεδο. Για σχεδόν 50 χρόνια, η Elval αναγνωρίζεται ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης και πρωτοπόρος παραγωγός προϊόντων αλουμινίου, με ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής ποιότητας, για αγορές όπως η συσκευασία, οι κατασκευές, η ναυπηγική, η αυτοκινητοβιομηχανία, η ενέργεια, οι βιομηχανικές εφαρμογές και η θέρμανση – ψύξη – κλιματισμός (HVAC& R). Μέσω ενός παγκόσμιου εμπορικού δικτύου, σε 21 χώρες, η Elval εξάγει το 80% περίπου της παραγωγής της, σε περισσότερες από 60 χώρες και προσφέρει βιώσιμες και ανταγωνιστικές λύσεις, που καλύπτουν τις ανάγκες και των πλέον απαιτητικών, διεθνών πελατών.  Για περισσότερες πληροφορίες για την Elval, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.elval.com.

Η TÜV Hellas (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection- Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV Hellas (TÜV Nord) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, [email protected])

Από το Δελτίο Τύπου της TÜV Hellas