TÜV AUSTRIA Hellas Διασφαλίζει την περιβαλλοντική απόδοσή μας!

Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος γίνεται όλο πιο επιτακτική και η Ευρωπαϊκή & Εθνική Περιβαλλοντική Νομοθεσία όλο και πιο αυστηρή. Σε αυτό το πλαίσιο οι Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Αποβλήτων υποχρεούνται από 01/06/2022 να διαθέτουν Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης EMAS ή ISO 14001.

Υπόχρεες εγκαταστάσεις σύμφωνα με το Νόμο 4819/2021 είναι:

 Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ)
 Επεξεργασίας Συσσωρευτών
 Τεμαχισμού Αποβλήτων Μετάλλων, Αποβλήτων Ειδών Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), μετά από επεξεργασία και απορρυπασμένων Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ)
 Επεξεργασίας Αποβλήτων Ειδών Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) χωρίς τεμαχισμό
 Απορρύπανσης και διάλυσης καθώς & Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ) χωρίς τεμαχισμό
 Αναγέννησης Ορυκτελαίων
 Επεξεργασίας Πετρελαιοειδών Καταλοίπων
 Παραγωγής δευτερογενούς καυσίμου SRF/RDF
 Παρασκευής εδαφοβελτιωτικών-λιπάσματος (κομπόστ) από προδιαλεγμένο ή διαχωρισμένο οργανικό κλάσμα αστικών στερεών αποβλήτων

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με Ν.4685/2020 η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) παρατείνεται 4 έτη σε όλους τους οργανισμούς που διαθέτουν ISO 14001.


Tι είναι το πρότυπο ISO 14001;

Το Πρότυπο ISO 14001 προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος σχετικά με την Περιβαλλοντική Διαχείριση σε μια επιχείρηση και εστιάζει στην αναγνώριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της με σκοπό την επιτυχή διαχείρισή τους και τελικά τη βελτίωση της επίδοσής της στον τομέα αυτό.

Ποια είναι τα οφέλη;

Με τις πιστοποιήσεις:

• Βελτιώνεται το περιβαλλοντικό προφίλ του Οργανισμού
• Το προϊόν διαφοροποιείται και αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά
• Καλύπτεται η απαίτηση των καταναλωτών για μεγαλύτερη διαφάνεια
• Ο καταναλωτής αποκτά εμπιστοσύνη στην παρεχόμενη πληροφορία
• Επικυρώνεται η συμμόρφωση με τη Νομοθεσία

Πληροφορίες:
Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, Υπεύθυνη Επικοινωνίας: κ. Άννα Τοπαλτζίκη, τηλ.: 210 5220920, εσωτ.187.

Λίγα λόγια για την TÜV AUSTRIA Hellas:

H TÜV AUSTRIA HELLAS είναι ανεξάρτητος οργανισμός παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ελέγχου, εκπαίδευσης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για την ασφάλεια, την ποιότητα, το περιβάλλον και τη διαχείριση πόρων. Το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της εστιάζει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών προς όφελος της ποιότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όπως ο αγροδιατροφικός, ο τουριστικός, ο βιομηχανικός, ο τομέας των ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, της ενέργειας, ο κατασκευαστικός, κ.α. Παράλληλα εστιάζει και στο εκπαιδευτικό κομμάτι, μέσω του εκπαιδευτικού της κέντρου TÜV AUSTRIA ACADEMY, το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου ΙΙ.
www.tuvaustriahellas.gr
www.tuvaustria.academy/