Εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού της Αθήνας


Στις 6 του Μάη στις 7.30 μ.μ. στο Μοναστηράκι, η Πρωτοβουλία για την Δημόσια Διαχείριση του νερού οργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας και αγώνα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού, στην πλατεία μπροστά από την είσοδο του Μετρό.

Αφορμή η εκδίκαση στο ΣτΕ (10/5/2022) της προσφυγής που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, ενάντια στην παράδοση στους γνωστούς μεγαλοεργολάβους όλων των υδάτινων πόρων και των δικτύων από τα οποία υδρεύεται η Αθήνα. Ενδιαφερόμενοι είναι οι ίδιοι που έχουν την Αττική Οδό, οι ίδιοι που κερδοσκοπούν με το ρεύμα.

Για εμάς, λενε οι διοργανωτές, η αδιάλειπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης είναι ζωτικό και θεμελιώδες ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα.

Είμαστε ήδη 72 συλλογικοί φορείς και διαρκώς πληθαίνουμε μεταφέροντας παντού το μήνυμα ότι θα νικήσουμε και αυτόν τον αγώνα του νερού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά δρώμενα με τη συμμετοχή μελών του Θεάτρου του Καταπιεσμένου και της χορωδίας Εξαρχείων

Και καλούν όλους και όλες να υπερασπίσουμε μαζί τα κοινωνικά και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα μας και να μην επιτρέψουμε να γίνει το νερό αντικείμενο κερδοσκοπίας

Περισσότερες πληροφορίες:

site: protovoulia-dimosio-nero.gr email:[email protected]