Δικαιώθηκε ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού στην διεκδίκηση 292 στρεμμάτων

Δικαιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο και ο μακροχρόνιος αγώνας του Δήμου Ψυχικού – Φιλοθέης, των πολιτών του και του δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη στην διεκδικητική αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της εταιρείας ΚΕΚΡΩΨ ΑΕ για έκταση 292 , σύμφωνα με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η έκταση βρίσκεται στον Δήμο Παλαιού Ψυχικού, στη θέση «Τουρκοβούνια», είναι εκτός σχεδίου και η υπόθεση έχει ξεκινήσει από 15.12.1988.
.
Η υπ’ αριθμ. 747/2022 απόφαση του Αρείου Πάγου (Γ’ Πολιτικό Τμήμα), δημοσιεύθηκε προχθές δικάζοντας κατ’ ουσίαν την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, και έκρινε αμετάκλητα έπειτα από έναν δικαστικό μαραθώνιο διάρκειας 34 ετών ότι το ενάγον Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο της επίδικης εδαφικής εκτάσεως, εμβαδού 242,25 στρεμμάτων, που βρίσκεται στον Δήμο Ψυχικού – Φιλοθέης, θέση Τουρκοβούνια, εκτός σχεδίου πόλεως και επιπλέον διέταξε την απόδοση της ως άνω έκτασης στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μετά την δημοσίευση της απόφαση ο Δήμαρχος Φιλοθέσης – Ψυχικού δήλωσε:

Ως Δημοτική Αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων μας, έχοντας ως προτεραιότητα τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας του Προαστίου και την στήριξη της επιθυμίας των κατοίκων, εργαστήκαμε επίπονα και εντατικά και παρουσιάσαμε ένα πλήρη φάκελο παρεμβαίνοντας για πρώτη φορά στη Δίκη ως Δήμος υπέρ του Δημοσίου παρέχοντας στο Νομικό Σύμβουλο του Κράτους κρίσιμα έγγραφα και ουσιαστική βοήθεια για την υποστήριξη της υπόθεσης.
Με την απόφαση αυτή τερματίζεται οριστικώς, μετά από 34 χρόνια, μια δίκη που άρχισε το 1988 με αγωγή που άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο κατά της εταιρείας ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.
Η απόφαση αυτή έχει μεγάλη σημασία τόσο για τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού όσο και για το σύνολο των κατοίκων του Λεκανοπεδίου της Αττικής, διότι εδώ τερματίζεται κάθε συζήτηση περί ένταξης της έκτασης αυτής στο σχέδιο, αποδίδοντας την στους κατοίκους και διασφαλίζοντας τη Φυσιογνωμία του Ψυχικού.
Μεγάλη μέρα για τον Δήμο μας!