Παπαστεργίου: Τέλος στην παραφιλολογία της παράτασης των εκλογών

Τέλος θέλησε να δώσει στην παραφιλολογία όπως την χαρακτήρισε της παράτασης των δημοτικών εκλογών ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Και είναι γεγονός ότι ουδείς γνωρίζει όπως είπε, το ποιος και γιατί ξεκίνησε αυτήν την κουβέντα. Σε επαφή που είχε με τους αρμόδιους Υπουργούς υπήρξε η διαβεβαίωση ότι ουδέποτε τους απασχόλησε το θέμα και δεν υπάρχει τίποτα στην ατζέντα.
Τις ίδιες πληροφορίες είχε και το myota.gr και γι αυτό παρά του ότι είχε αντιληφθεί τις φήμες, δεν έγραψε τίποτα.

Δια στόματος Προέδρου, η ΚΕΔΕ είναι αρνητική σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και κάλεσε και τα μέλη του ΔΣ να πάρουν δημόσια θέση.

Η παραφιλολογία όπως είπε ο Πρόεδρος ενδεχομένως ξεκίνησε από κάποιους δημάρχους που βλέπουν μεγάλη καθυστέρηση στα έργα και ζητούν επιπλέον χρόνο μέχρι τις εκλογές. Ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι πρέπει να τηρείται ο νόμος και δεν μπορεί οι εκλογές να γίνονται όποτε τον βολεύει τον καθένα και θέλησε δημόσια να κλείσει την κουβέντα που δεν πρέπει να σέρνεται όπως είπε.

Το myota.gr σημειώνει την παρατήρηση των νομικών που επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε την μείωση της θητείας με την αύξηση. Όταν μειώνεται η θητεία οι δημοτικές αρχές μέχρι και την τελευταία στιγμή έχουν λαϊκή εντολή και νομιμοποιούνται να λάβουν αποφάσεις. Όταν η θητεία παρατείνεται στο διάστημα μετά την προκαθορισμένη λήξη της θητείας, δεν υπάρχει λαϊκή εντολή οπότε και οι αποφάσεις μπορούν να αμφισβητηθούν Συνταγματικά.