Ιωακειμίδης: Να στηρίξουμε τις προσφυγές των εργαζομένων για νομιμοποίηση

Την διαφωνία του κατέθεσε ο επικεφαλής της Παράταξης «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Νικαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης στην στάση της πλειοψηφίας, ως προς το θέμα των προσφυγών των εργαζομένων συμβάσεων Covid-19.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Δ. Παπαστεργίου και του Α’ Αντιπροέδρου και δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου οι οποίοι υποστήριξαν ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες όσοι κλείνουν το μάτι στους εργαζόμενους  υπονοώντας ότι μπορούν να πετύχουν μονιμοποίηση και ότι πρέπει να γίνει σαφές από όλους ότι οι προσλήψεις ήταν προσωρινές.

Αντίθετα με αυτήν την άποψη ο κ. Ιωακειμίδης υποστήριξε ότι μέσα σε τραγικές συνθήκες έλλειψης προσωπικού, οι δήμαρχοι θα πρέπει με κάθε τρόπο να αμυνθούν και να υπερασπιστούν στα δικαστήρια τους εργαζομένους που προσφεύγουν έωστε να πετύχουν νομιμοποίηση και δήλωσε ότι ο ίδιος θα το κάνει.

Διευκρίνισε ότι αν υπήρχε καλύτερος και πιο αξιοκρατικός τρόπος να εξασφαλιστεί ένα ελάχιστο προσωπικό στους δήμους θα τον επέλεγε, όμως στην σημερινή πραγματικότητα οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των δήμων με κάθε τρόπο. 

Ο κ. Ιωακειμίδης θεώρησε λάθος την τοποθέτηση του Προέδρου και του Α΄Αντιπροέδρου και τους κάλεσε να το ξανασκεφτούν.