Συμπληρωματική χρηματοδότηση 310 χιλ. ευρώ για ναυαγοσωστική κάλυψη

ΑΝΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας: “Ασφαλείς παραλίες – Συμπληρωματική χρηματοδότηση 310 χιλ. ευρώ σε Δήμους της χώρας για ναυαγοσωστική κάλυψη”
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών, κατανέμεται –σε συνέχεια της απόφασης χρηματοδότησης ύψους 7εκατ. ευρώ που εκδόθηκε στις 11 Μαΐου 2022– συμπληρωματικό ποσό ύψους 310.408 ευρώ σε Δήμους της χώρας, για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες.

Η συμπληρωματική χρηματοδότηση αφορά Δήμους που έχουν δημοτικά λιμενικά ταμεία ή γραφεία, τα οποία χειρίζονται τέτοιου είδους παραλίες.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνεννόηση και με το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις συμβάσεις που τελικά θα υπογραφούν, θα καλυφθεί απολογιστικά το όποιο πρόσθετο σχετικό κόστος και για όσους δήμους χρειάζεται.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:
«Όπως είχα δεσμευτεί στο Επιστημονικό Συνέδριο των ΟΤΑ στην Ξάνθη, δίνουμε επιπλέον χρηματοδότηση, 310 χιλ. ευρώ, σε δήμους της χώρας για τη ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών τους, τις οποίες χειρίζονται δημοτικά λιμενικά ταμεία ή γραφεία αυτών των δήμων.
Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τριπλό μέρισμα: Στηρίζουμε τους Δήμους, ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε πολίτη, προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή».