Δράσε με Οικολογική Συνείδηση – Attica Green Expo: Ένα διήμερο γεμάτο οικολογικές πρακτικές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη Πρώτη Πράσινη Έκθεση στη χώρα – Attica Green Expo 3 & 4 Ιουνίου, ενώ την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον πολυχώρο του μετρό Συντάγματος σε μια κατάμεστη αίθουσα έγιναν τα εγκαίνια παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και πληθώρα εξαιρετικών προσωπικοτήτων.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η έκθεση αυτή ένωσε δημόσιους φορείς, ανακυκλωτικές εταιρίες και οργανισμούς με τους πολίτες.

Το κοινό ανακάλυψε χρήσιμες περιβαλλοντικές πληροφορίες και προϊόντα ενώ ενημερώθηκε από τους Δήμους και τις Ανακυκλωτικές Εταιρείες. Ταυτόχρονα εντός της έκθεσης υπήρχαν Eco Panels με στελέχη από επιχειρήσεις, φορείς της ΚτΠ όπως οι Γιατροί του Κόσμου, το Humanity Greece, την Vegan Life, την Cigaret Cycle, την WELLA, την Σύμπλευσης, το We4All, την Break-Even Consulting το Let’s Do it Greece, τον Μετερεωλόγο Γιάννη Καλλιάνο, την Minoa Water και πολλούς ακόμη σπουδαίους οργανισμούς και στελέχη.

Ο υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ξεναγήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου από τον ιδρυτή της έκθεσης κ. Στέφανο Φανουργάκη παρουσία του Προέδρου της ΣΤΑΣΥ κ. Χαράλαμπου Δαμάσκου. Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός έδωσε θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της 1ης Πράσινης Έκθεσης και συνέχισε με τις εξής δηλώσεις: “Επισκεφθήκαμε τον φιλόξενο χώρο της 1ης Πράσινης Έκθεσης Δράσε με Οικολογική Συνείδηση Attica Green Expo στο χώρο πολλαπλών χρήσεων του Σταθμού Μετρό Συντάγματος. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ότι το ένα περίπτερο συμπληρώνει το άλλο σε κάθε τομέα της Ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση πρέπει να ενταχθεί στην κουλτούρα όλων μας, όπως πρέπει να συμβαίνει και με την οδική ασφάλεια που είναι προτεραιότητα για εμάς στο υπουργείο Υποδομών κ Μεταφορών“.

Την έκθεση επισκέφθηκε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, πληθώρα βουλευτών και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην Attica Green Expo οι μικροί μας φίλοι, είχαν την ευκαιρία και τις δύο ημέρες, να δουν από κοντά τις Ανακυκλωτικές Μασκότ, να χορέψουν μαζί τους και να φωτογραφηθούν μαθαίνοντας έτσι την αξία της ανακύκλωσης.
Πλήθος κόσμου έσπευσε και τις δυο ημέρες της έκθεσης με γονείς να επισκέπτονται με τα παιδιά τους και να γνωρίζουν από κοντά Ανακυκλωτικές εταιρείες, δήμους, φορείς, οργανισμούς.

Η δημοσιογράφος Σάρα Σιαμπλή που εξειδικεύεται στα Eco News ήταν η Ambassador της 1ης πράσινης έκθεσης στην Ελλάδα, η οποία βρισκόταν εκεί και επισήμαινε στο κοινό «Να δρούμε με Οικολογική Συνείδηση κάθε μέρα για την προστασία του περιβάλλοντος».

Μεγάλοι Υποστηρικτές της έκθεσης, το Πράσινο Ταμείο που ενισχύει την ανάπτυξη μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος με την διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, την στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και την εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος μέσω της διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης των πόρων και το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών και Κατεδαφίσεων «ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ» που είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΑΝ και είναι υπεύθυνο για την ορθή εφαρμογή των θεσμών για την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων στην Αττική.
Στην έκθεση συμμετείχαν ο ΕΔΣΝΑ με την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αλίμου, ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ο Δήμος Φαλήρου και ο Δήμος Φυλής.

Οι μεγαλύτερες ανακυκλωτικές και φιλικές προς το περιβάλλον εταιρείες συμμετείχαν στην έκθεση από την Ανακύκλωση Συσκευών, την VIOMES, την Fargeco, τον ΕΟΑΝ, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την Re-battery και την Redeplan μέχρι την Berling και την Φωτοκύκλωση, τα έπιπλα Κωνσταντάρας, τον ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών και Κατεδαφίσεων «ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ», το Ινσιτούτο Καποδίστριας αφού κυριολεκτικά το κοινό βρήκε τις πιο εύκολες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος ενώ έφυγε με πολλά δώρα.

Η Break-Even Consulting, Silver Υποστηρικτής της έκθεσης, όπου ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών και μελετητικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εστιάζοντας στον τομέα του περιβάλλοντος, της διαχείρισης αποβλήτων και των υδάτινων πόρων, στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων ενημέρωσε αναλυτικά το κοινό.

Η σημαντική αυτή έκθεση είναι υπό την αιγίδα του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Εσωτερικών, του ΕΟΑΝ, της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» αλλά και του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας θέτει νέες βάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στη σύγχρονη εποχή και αναδεικνύει σπουδαίες οικολογικές πρακτικές.
Μάθε τα πάντα για την Attica Green Expo στο Instagram & στο Facebook.