Συνάντηση Βορίδη με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε την Τετάρτη 15 Ιουνίου σύσκεψη με το Συντονιστικό Συμβούλιο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Σύμφωνα με το δελτίο τουπου που εξέδωσε το Υπουργείο, “κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Βορίδης επισήμανε τη στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης να ενισχυθεί ο θεσμός των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προκειμένου να καταστούν ένας ισχυρός αποκεντρωτικός κρατικός πυλώνας.

Μάλιστα, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η ενίσχυση του ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα συνοδευθεί από την απαραίτητη ενίσχυση στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι Συντονιστές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του θέματος και να συζητήσουν σε βάθος με τον κ. Βορίδη όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.”

Η εικόνα των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που έχουν επωμιστεί εκτός από τον Ελεγχο Νομιμότητας και την υποστήριξη του Κοινωνικού Ελέγχου (προσφυγές κλπ) είναι απογοητευτική. Οι υπάλληλοι επικαλούνται υποστελέχωση. Όμως δεν είναι μόνον αυτό. Τα προβλήματα παρουσιάζονται και στην κρίση των αποφάσεων και στην ερμηνεία των νόμων. Πολύ συχνά οι πολίτες δικαιώνονται στα δικαστήρια μετά από απίστευτη ταλαιπωρία, ενώ γίνεται και κατάχρηση του διμήνου που σιωπηρώς νομιμοποιεί τις αποφάσεις, δίνοντας την εντύπωση στους αιρετούς ότι είναι νόμιμοι με αποτέλεσμα να πέφτουν από τα σύννεφα όταν καταδικάζονται στα δικαστήρια.