Φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στο δήμο Χερσονήσου

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “FIRST® LEGO® League Expo Κρήτης”, που θα φιλοξενήσει ομάδες της Κρήτης και αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Eduact με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και την Hellenic Educational Robotics Organization – H.E.R.O., υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου.

To Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Φιλωνίδειο κλειστό γυμναστήριο Λιμ. Χερσονήσου τις ώρες 10:30 π.μ.-13:30 μ.μ.

Στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League συμμετέχουν ομάδες στην κατηγορία του Explore (παιδιά ηλικίας 6-10 ετών) όπου θα επικεντρωθούν στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία και θα ερευνήσουν και δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

Τη σεζόν 2021-2022 οι ομάδες της FIRST® θα διερευνήσουν το μέλλον των μεταφορών. Από την αποστολή πακέτων σε αγροτικές και αστικές περιοχές, μέχρι την παροχή βοήθειας σε καταστροφές και την αεροπορική διαμετακόμιση υψηλής τεχνολογίας, οι ομάδες θα φανταστούν ξανά ταχύτερες, πιο αξιόπιστες, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμες καινοτομίες στις μεταφορές που συνδέουν και αναπτύσσουν καλύτερα κοινότητες και οικονομίες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2).

Δείτε και το video από τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ροπμποτικής που διοργάνωσε τον Απρίλιο ο Δήμος Χερσονήσου
https://www.youtube.com/watch?v=YObqk3KXiow