ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ για μια ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και τον Δήμο Βριλησσίων

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική συζήτηση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και ο Δήμος Βριλησσίων.
Το επίκαιρο θέμα της μετάβασης στην πράσινη (καθαρή) ενέργεια ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής και των γεωπολιτικών εξελίξεων αναλύθηκε με επάρκεια από ειδικούς του χώρου.
Ο Δρ. Σπύρος Οικονόμου, Πρόεδρος του ΚΑΠΕ (Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) παρουσίασε τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα σε συμφωνία και με το ΕΣΠΑ, ο κ. Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, ανέλυσε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που αναπτύσσει ο Οργανισμός του οποίου προΐσταται και αφορούν την καθαρή ενέργεια, ο κ. Γιάννης Μωραίτης, Project Manager Υδρογόνου και Βιομεθανίου, έδωσε σημαντικά στοιεία για τις νέες τάσεις που αφορούν στις εναλλακτικές μορφές προστασίας και αποθήκευσης ενέργειας όπως π.χ. το υδρογόνο. Τέλος η κα Σάρα Αναστασίου Μηχανικός και μέλος Δ.Σ. της εταιρίας ΤΑΣΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τα κόστη, τις αποδόσεις και τις μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφώντας Μανιατογιάννης που εστίασε στις πρωτοπόρες δράσεις του Δήμου του στον τομέα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων και των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και ο Πρόεδρος του Σ.Β.Α.Π. κ. Γιώργος Κουράσης που περιέγραψε συνοπτικά, την έντονη δραστηριότητα του Συνδέσμου σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.
Την οργάνωση της ημερίδας και τον συντονισμό είχαν οι κ.κ. Παύλος Καμάρας Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Σ.Β.Α.Π. και Πρόεδρος της ΄Ενωσης Δημάρχων Αττικής και Αλέξης Μαυραγάνης Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων και μέλος της Ε.Ε. του Σ.Β.ΑΠ., οι οποίοι τοποθετήθηκαν για την ανάγκης ταχύτερης προώθησης των ΑΠΕ, με όρους όμως και προϋποθέσεις οικονομίας για τους πολίτες και συμβατότητας με το περιβάλλον.
Ερωτήσεις και τοποθετήσεις, εξαιρετικού ενδιαφέροντος έγιναν στο τέλος των ομιλητών από τους παριστάμενους αιρετούς και πολίτες.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Βριλησσίων και των όμορων Δήμων καθώς και πολίτες.
Οι εισηγήσεις και το βίντεο της εκδήλωσης θα αναρτηθεί στο site sva.gr του Συνδέσμου.