Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία: Δεν υπήρξε απόφαση ΚΕΔΕ για τα εκτός ημερήσιας της αντιπολίτευσης

Την αντίδραση της παράταξης της ΚΕΔΕ «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημάρχου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στην Βουλή, κατά την οποία συναίνεσε στην τροπολογία Βορίδη για την αφαίρεση του δικαιώματος της αντιπολίτευσης να φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Η Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία, τονίζει ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια απόφαση, ούτε συμφωνία στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία αναφέρει:

Σε σχέση με το μέγα θέμα που δημιουργήθηκε με την τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ, δημάρχου κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στην ακρόαση ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, η Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία καταθέτει τα εξής:

Ουδέποτε πάρθηκε απόφαση από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για την κατάργηση των του δικαιώματος των Δημοτικών Συμβούλων- Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να εγείρουν κατεπείγοντα ζητήματα προ ημερήσιας διάταξης.
Αντίθετα στο συγκεκριμένο συμβούλιο στις 16/6 στο Αγρίνιο, όπου συζητήθηκε το θέμα, όλες οι παρατάξεις δια των εκπροσώπων τους (και η πλειοψηφία δια του αντιπροέδρου της) τοποθετήθηκαν αρνητικά για την συγκεκριμένη ρύθμιση, τονίζοντας ότι πρόκειται για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Συνεπώς ούτε συμφωνία υπάρχει, ούτε καν απόφαση της πλειοψηφίας, πολύ δε περισσότερο ούτε καν συζήτηση στις 30/5 όπως αναφέρθηκε.

Τέτοιες μεθοδεύσεις κάνουν την Αυτοδιοίκηση πιο φτωχοί

Κρίμα !!!

Η Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία ζητά την άμεση ανάκληση της αντιδημοκρατικής τροπολογίας Βορίδη

Δείτε εδώ το ΔΣ της ΚΕΔΕ 16/6/22
Το Α’ ΜΕΡΟΣ

Το Β’ ΜΕΡΟΣ