Ανασκόπηση της Αυτοδιοικητικής εβδομάδας 27 Ιουνίου – 3 Ιουλίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε, εκδόθηκε εγκύκλιος για τις εκλογές των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια.

Επίσης από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δόθηκε στη δημοσιότητα πολύ σημαντική έρευνα κοινής γνώμης για την κλιματική αλλαγή.

Πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ για την πρόσκληση ΕΣΠΑ-ΥΨΗΔ: “Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ”.

Βγήκε και εγκύκλιος για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού.

Όπως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και η τροποποίηση για την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων.

Με τροπολογία που κατέθεσε το Υπ. Ανάπτυξης σε νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών αναθεωρούνται τα τομεακά και περιφερειακά προγράμματα ανάπτυξης.

Βγήκε και έκτακτη χρηματοδότηση στους Δήμους 90 εκατ. ευρώ για το ενεργειακό το ενεργειακό κόστος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ με επιστολή του στον κ. Πέτσα εκφράζει την δυσαρέσκιά του για τον τρόπο κατανομής της έκτακτης επιχορήγησης μεταξύ των Δήμων.

Με την σειρά του ο κ. Πέτσας απάντησε σε αυστηρό ύφος στον κ. Παπαστεργίου.

Την εβδομάδα που μας πέρασε διοργανώθηκε και πολύ σημαντική Ημερίδα (workshop) με θέμα την Εμπειρία των Εθνικών Αναπτυξιακών Τραπεζών και Οργανισμών στην χρηματοδοτική και συμβουλευτική στήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος την αντίδραση της παράταξης της ΚΕΔΕ «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημάρχου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στην Βουλή, κατά την οποία συναίνεσε στην τροπολογία Βορίδη για την αφαίρεση του δικαιώματος της αντιπολίτευσης να φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.