Διαγωνισμός «Κοζάνη 2030: Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη»- Βραβεύτηκαν οι καινοτόμες προτάσεις μαθητών/τριών και φοιτητών/τριών

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων σε όλους όσοι διακρίθηκαν στον 3ο Μαθητικό & Φοιτητικό Διαγωνισμό Προγραμματισμού με θέμα «Κοζάνη 2030: Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη», το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουλίου 2022.

Μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων της ΠΕ Κοζάνης, αλλά και φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προγραμμάτισαν εφαρμογές με έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα, με στόχο τον μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο. Οι προτάσεις ήταν για ακόμη μία χρονιά δημιουργικές, ευφάνταστες και εξαιρετικά καινοτόμες.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος μηχανολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Επίσης, το «παρών» στην τελετή έδωσαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κοζάνης, Μάρκος Φλώρος, ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Ουδετερότητας και Απολιγνιτοποίησης, Βασίλης Γκούμας, ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Νέων Τεχνολογιών, Αναστάσιος Ραφαηλίδης, καθώς και ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Τριανταφύλλου.

Σημειώνεται, ότι ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Δήμο Κοζάνης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης, ομάδες φοιτητών εξέθεσαν σημαντικά projects που έχουν υλοποιήσει στο πλαίσιο των σπουδών τους, στο φουαγιέ του κτηρίου.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας: COSMOTE, Public – Κατάστημα Κοζάνης, Λιμνίδης ΑΕΒΕ – Καταστήματα Funny Bunny και Νικόλαος Αδ. Στύλας & ΣΙΑ ΟΕ.
Δείτε το βίντεο με όλες τις βραβεύσεις: