Ληστές υποδύονται μέλη του «Βοήθεια στο Σπίτι»

O Δήμος της Αγίας Παρασκευής με ανακοίνωσή του λόγω των πολλών παράνομων ενεργειών που έχουν καταγραφεί στην πόλη το τελευταίο διάστημα, από ληστές που υποδύονται μέλη του «Βοήθεια στο Σπίτι» και διαπράττουν συστηματικά κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων, εφιστά την προσοχή όλων των δημοτών και ενημερώνει πως:

Η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» όπως και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, κάθε φορά που προγραμματίζει να βρεθεί στο σπίτι κάποιου δημότη, για την παροχή οποιασδήποτε μορφή βοήθειας, έχει πρώτα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον ενδιαφερόμενο και τον έχει ενημερώσει για την ημερομηνία, την ώρα και τον σκοπό της επισκέψεως.
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ζητά από όλους τους δημότες να επιδείξουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, ειδικά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών και σε περίπτωση που αντιληφθούν την οποιαδήποτε ύποπτη ή παράνομη ενέργεια να επικοινωνήσουν άμεσα με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής.

Το τηλεφώνημα βέβαια δεν διασφαλίζει την ταυτοποίηση των εργαζομένων του “Βοήθεια στο Σπίτι” καθώς μπορεί να το κάνει και κάθε παραβατικό άτομο. Το σωστό είναι να δωθεί τηλεφωνικό νούμερο επισήμως από την υπηρεσία ώστε να παίρνει πίσω ο οφελούμενος και να πιστοποιεί την ταυτοτητα. Θέλει όμως προσχοχή και ενημέρωση από όλους τους δήμους.