Συνέντευξη της Δημάρχου του Δήμου Ν. Σκουφά κ. Ροζίνας Βαβέτση

Μια άλλη πολύ διαφορετική και αισιόδοξη εικόνα για τους δήμους δίνει στην συνέντευξή της η Δήμαρχος του Δήμου Ν. Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση.
Μια συνέντευξη που παραχώρησε στον Διευθυντή του myota.gr κ. Χάρη Κουγιουμτζόπουλο περιγράφοντας ένα – ένα τα 31 έργα που πραγματοποιήθηκαν ή πραγματοποιούνται στο δήμο της συνολικού προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων ευρώ από χρηματοδοτήσεις, αλλά και τις νέες προτάσεις που έχει καταθέσει στα Υπουργεία.

Όπως αναφέρει και η ίδια η κ. Βαβέτση ο δήμος Ν. Σκουφά διαθέτει επαρκείς και ικανές Τεχνικές και Οικονομικές Υπηρεσίες και έτσι μπόρεσε να πετύχει μεγάλες χρηματοδοτήσεις αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και όλα τα προγράμματα για τους Δήμους. Οι υπηρεσίες του δήμου Ν. Σκουφά βοηθάνε και τους όμορους δήμους.

Μας μιλάει για τα έργα αποχέτευσης, για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις, για τα νέα δίκτυα ύδρευσης με τηλεμετρία, για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και για την διαχείριση των απορριμμάτων με πράσινα σημεία, μονάδες κομποστοποίησης και βιοαπόβλητα.

Μας μιλάει επίσης για τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας που ετοιμάζεται να εγκαταστήσει στον δήμο της και μια πλατφόρμα ψηφιακού μουσείου για την προώθηση του τουρισμού.

Δεν παραλείπει βέβαια να αναφερθεί και στην καθημερινότητα που ακόμη και σε έναν οργανωμένο και σύγχρονο δήμο είναι πολύ σκληρή. Βασική αιτία ο περιορισμός των προσλήψεων και το σύστημα με τα 2μηνα και 8μηνα που όπως λέει ακόμη και όταν διαθέτεις εξοπλισμό, δεν υπάρχει προσωπικό να τον λειτουργήσει και μέχρι να μάθουν τα δρομολόγια έχουν φύγει.