Οι δήμοι αναπτύσσουν τουριστικά εργαλεία για να φέρουν δουλειές

Με κεντρικό σύνθημα «Ταξιδεύω Γρεβενά», ο Δήμος Γρεβενών δημιούργησε ένα νέο διαδικτυακό μουσικό βίντεο στο πλαίσιο της ενημερωτικής και τουριστικής του καμπάνιας, προβάλλοντας τις μοναδικές αιωνόβιες βελανιδιές της περιοχής, που εντοπίζονται στις κοινότητες Νεοχωρίου και Λόχμης και οι οποίες αναγνωρίστηκαν από την Πολιτεία ως “Διατηρητέα Μνημεία της Φύσης”.

Είναι μια ακόμη καλή πρακτική της τεράστιας ψηφιακής βιομηχανίας που αναπτύσσουν οι δήμοι για να αναπτύξουν τον τουρισμό τους, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν επενδυτικές ευκαιρίες και ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για τους κατοίκους τους.
Δείτε βίντεο

Μετά από δύο χρόνια διακοπής όμως φέτος τα Γρεβενά διοργανώνουν και Topos Festival για να θυμίσουν πως τα Γρεβενά αποτελούν διεθνή προορισμό! Υποδέχονται για άλλη μια χρονιά τους συμμετέχοντες της Europ’Raid.
Της πρώτης οργανωμένης διάσχισης της Ευρώπης από νέες και νέους με σκοπούς την περιήγηση και την αλληλεγγύη!
Φέτος τα πληρώματα είναι 256 και όλοι οι συμμετέχοντες συνολικά 768!!

Και συνεχίζουν τα τουριστικά εργαλεία με το τετραήμερο φεστιβάλ μανιταρογλυπτικής, που διοργανώνουν από κοινού οι Μανιταρόφιλοι Ελλάδας και ο Δήμος Γρεβενών, λαμβάνοντας χώρα στο “Πάρκο των Μανιταριών” της πόλης των Γρεβενών από την Πέμπτη 18 έως την Κυριακή 21 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους.

Είναι τεράστια η δύναμη των δήμων για να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης στους κατοίκους και να τους βοηθήσουν να αξιοποιήσουν τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει το διαδίκτυο και η παγκοσμιοποίηση στον επιχειρηματικό τουρισμό.