33 μέρες για την European Mobility Week

Η EUROPEANMOBILITYWEEK είναι η εμβληματική εκστρατεία ευαισθητοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Προωθεί την αλλαγή συμπεριφοράς προς όφελος της ενεργητικής κινητικότητας, των δημόσιων μεταφορών και άλλων καθαρών, έξυπνων λύσεων μεταφορών.

Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, με αποκορύφωμα τη δημοφιλή “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”. Οι τοπικές αρχές ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν την κύρια εβδομάδα για να δοκιμάσουν καινοτόμα μέτρα σχεδιασμού, να προωθήσουν νέες υποδομές και τεχνολογίες, να μετρήσουν την ποιότητα του αέρα και να λάβουν σχόλια από το κοινό.

Με περισσότερoυς Δήμους να συμμετέχουν κάθε χρόνο και με την τεράστια απήχηση στα μέσα ενημέρωσης, η εκστρατεία αναγνωρίζεται ευρέως ως κινητήρια δύναμη προς τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Οι δήμοι καλούνται να συμμετάσχουν στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, η οποία πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Μόνο η επίσημη τοπική αρχή της συμμετέχουσας πόλης μπορεί να εγγραφεί για λογαριασμό αυτής της πόλης.
Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 890 δήμοι από 33 χώρες.
Το θέμα για το 2022 είναι «καλύτερη διασύνδεση»

Δείτε εδώ τον Οδηγό

Εγγραφείτε τώρα για την EUROPEANMOBILITYWEEK 2022

Οι Δήμοι μπορούν να καταχωρίσουν όλες τις δραστηριότητες που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν για να γιορτάσουν την εκστρατεία, όπως: οργάνωση δραστηριοτήτων που επικεντρώνονται στη βιώσιμη κινητικότητα κατά τη διάρκεια της κύριας εβδομάδας εκδηλώσεων, εφαρμογή ενός ή περισσότερων μόνιμων μέτρων μεταφοράς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και τη διοργάνωση «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητα». Οι δήμοι που συμμετέχουν ενθαρρύνονται να υλοποιήσουν και τις τρεις δραστηριότητες!