Ανασκόπηση της Αυτοδιοικητικής εβδομάδας 8-14 Αυγούστου

Την εβδομάδα που μας πέρασε βγήκε ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ σύμφωνα με την οποία δίνεται παράταση για τα voucher στους Παιδικούς Σταθμούς.

Σχετικά με την παράταση του σχολικού ωραρίου η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της αντιμετωπίζει θετικά το μέτρο θυμίζει όμως ότι αυτό δημιουργεί περαιτέρω ανάγκες για τους Δήμους.

Με σημαντική παρέμβασή του ο Συνήγορος του Πολίτη τονίζει την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων για την ορθολογική κλάδευση του αστικού πρασίνου.

Βγήκε και σε διαβούλευση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον ΠΕΣΔΑ Αττικής.

Όπως βγήκε και σε διαβούλευση η «Επικαιροποίηση ΟΜΟΕ και σύνταξη Τεχνικών Οδηγιών για διαχείριση οδικού δικτύου» και τα τεύχη ΟΜΟΕ – ΠΖ (Οδηγίες Πληροφοριακής Σήμανσης Πεζών εντός Αστικών Περιοχών), ΟΜΟΕ-ΚΣΟ (Κατακόρυφη Σήμανση οδών), ΟΜΟΕ-ΠΣΠ (Πληροφοριακή Σήμανση Ποδηλατιστών) και ΟΜΟΕ-ΟΣΟ (Οριζόντια Σήμανση Οδών).

Αναρτήθηκαν και οι πίνακες κατάταξης υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Βρεφονηπιακών Σταθμών (ΒΝΣ) της Δ.ΥΠ.Α του σχολικού έτους 2022-2023, σύμφωνα με τη ΣΟΧ2/2022.

Βγήκε και η 8η δόση των ΚΑΠ 2022 ύψους 115 εκ ευρώ.

Εκδόθηκε και εγκύκλιος Ενημέρωση-Γνωστοποίηση διατάξεων του ν. 4954/2022 (Α ́ 36) που αφορούν θέματα προϋπολογισμού και άλλα οικονομικά, θέματα εσόδων και περιουσίας για τους ΦοΔΣΑ τις διοκητικές άδειες κ.α.

Ανακοινώθηκε και η ανάρτηση και ολοκλήρωση της βιβλιοθήκης του Συμφώνου των Δημάρχων.

Με επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών κ. Δανιηλίδης στον Πρωθυπουργό επισημαίνει ότι «Περισσότερα από 70.000 παιδιά θα μείνουν εκτός των Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Τέλος Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης «Περιοδικός τεχνικός έλεγχος μηχανοκίνητων οχημάτων και των ρυμουλκούμενων τους σε συμμόρφωση με την οδηγία 2014/45/EK και κατάργηση της οδηγίας 2009/40/ΕΚ» (Β’ 2726).