Αναπτύσσεται ραγδαία ο τουρισμός των μονοπατιών

Τεράστια άνθιση γνωρίζει ο περιπατητικός τουρισμός και οι καλά οργανωμένοι δήμοι προσελκύουν όλο και μεγαλύτερο κοινό που επιθυμεί με ασφάλεια να βρεθεί κοντά στην αμόλυντη φύση με ήπιες μορφές μετακίνησης.
Βασικό εργαλείο για την προσέλκυση του κοινού είναι η δημιουργία και δημοσίευση χαρτών με ευκρίνεια και πολλαπλές πληροφορίες.

Στην κατεύθυνση ο Δήμος Η.Ν. Κάσου δημιούργησε φυλλάδιο που περιέχει χάρτη του νησιού με όλες τις πεζοπορικές διαδρομές αλλά και τεχνικές λεπτομέρειες για την κάθε διαδρομή ξεχωριστά, στο πλαίσιο των δράσεων προβολής των μονοπατιών του.

Μια πολύ καλή πρακτική:

Το φυλλάδιο διατίθεται δωρεάν από το Δήμο Η.Ν.Κάσου την ΚΟΔΕΔΗΚ και από τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Ο σχεδιασμός του φυλλαδίου έγινε από την εταιρεία Staridas Geography σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Paths of Greece”, και ο χάρτης στηρίχτηκε σε πολύτιμες πληροφορίες από τους Ηλία Μαστροπαύλο, Μηνά Γ. Ασπρά και Ηλία Διακάκη.

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο, οι ψηφιακοί χάρτες των μονοπατιών αλλά και όλης της Κάσου διατίθενται δωρεάν από τη χαρτογραφική εφαρμογή Avenza Maps. Αναζητήστε τους στο Store της εφαρμογής με το όνομα “Kasos Trails”.

Ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους ιδιώτες χορηγούς καθώς και τους ανώνυμους χορηγούς, που συνέβαλαν στην παραγωγή του φυλλαδίου αλλά και των ψηφιακών χαρτών.

Σε λίγο καιρό θα ανακοινωθεί και η ιστοσελίδα των μονοπατιών, όπως προαναγγέλει.