Πλωτήρες ανάπαυσης στις φαληρικές ακτές

Με κοινωνικό σεβασμό απέναντι στην ανεκτίμητη αξία της ανθρώπινης ζωής και με κατεύθυνση την σημασία της πρόληψης θαλάσσιων ατυχημάτων, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνδράμει και αυτό το καλοκαίρι, στο έργο της οργάνωσης “Water Salvation and more”, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των λουόμενων, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα τοποθέτησης πλωτήρων ανάπαυσης “Catch a breath” πλησίον των ακτών της πόλης μας.

Ο πλωτήρας είναι ένας προστατευτικός εξοπλισμός, ειδικά σχεδιασμένος για τον κυματισμό της θάλασσας, με αντιολισθητικές λαβές, που διευκολύνει τον λουόμενο να ξεκουραστεί ή να καλέσει σε βοήθεια, τη στιγμή που αισθανθεί ότι εγκαταλείπεται από τις δυνάμεις του. Πρόκειται, επί της ουσίας, για ένα ατομικό μέσο προστασίας στη θάλασσα, το οποίο τοποθετείται πλησίον της ακτής, διότι δυστυχώς τα τραγικά συμβάντα με τους καλοκαιρινούς πνιγμούς, παρατηρούνται στα παράλια, δίπλα στις ακρογιαλιές.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφερόμενος στη νέα δράση κοινωνικής αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας, υπογραμμίζει:

«Συνεχίζουμε τις ενέργειες κοινωνικής μέριμνας με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Δείχνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας και τη σημασία που αρμόζει απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας, για τους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου και για τους επισκέπτες λουόμενους στο νότιο παράλιο των συνόρων της πόλης μας. Με τον κοινωνικό σεβασμό και την αλληλεγγύη θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!».

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Water Salvation and more” ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας της Ελλάδας εξαιτίας των τραυματισμών στο νερό, που την κατατάσσει σε υψηλή θέση στην Ευρώπη σε θαλάσσια ατυχήματα. Σκοπός της “Water Salvation and more” είναι η μείωση των πνιγμών και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των λουόμενων στις παράκτιες περιοχές της Ελλάδας.

H σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης λήψης αποφάσεων αποτελεί άμεση προτεραιότητά της. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, αξιοποιεί την υλικοτεχνική και στελεχιακή υποδομή, την εμπειρία και τις γνώσεις των συμβαλλόμενων μελών της, συνεργάζεται με Δήμους και αρμόδιους Φορείς, στηρίζει προσπάθειες και δράσεις που στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων στη θάλασσα και οργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.