Ανασκόπηση της Αυτοδιοικητικής εβδομάδας 15-21 Αυγούστου

Την εβδομάδα που μας πέρασε με έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε του Δήμους για την δυνατότητα πρόσληψης βάσει προσωρινών πινάκων κατάταξης των υποψηφίων της προκήρυξης 13Κ/2021.

Επίσης με έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε ότι με το νόμο 4964/2022 (Α ́136) «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, κλπ ψηφίστηκαν τα άρθρα 166 και 167 που αφορούν τη λειτουργία Καταφυγίων και το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς.

Εντωμεταξύ δόθηκε παράταση μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου για την συλλογή στοιχείων για τα αδέσποτα.

Επίσης με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρατείνεται έως και τις 31 Αυγούστου 2022 η καταληκτική ημερομηνία επικαιροποίησης της εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ των ερασιτεχνικών σωματείων που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2021.

Από το Υπουργείο εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων εκδόθηκαν και Οδηγίες για την προστασία των αστέγων από τους καύσωνες.

Βγήκε και η απόφαση του πίνακα για τον ορισμό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου για το σχολικό έτος 2022-23.

Τέλος η ΠΟΕ ΟΤΑ εξέδωσε Οδηγίες για την ασφαλή επιστροφή στην εργασία μετά τις διακοπές