Πινακίδες για τυφλούς στο Δήμο Καλαμαριάς

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία των υπηρεσιών του, θέλησε να εξαλείψει ο Δήμος Καλαμαριάς!

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Γιάννη Δαρδαμανέλη τοποθετήθηκαν στα κτίρια του Δήμου, έξω από κάθε γραφείο ανάγλυφες πινακίδες με γραφή Braille, ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Μέσω της ψηλάφησης, οι πολίτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους χώρους και να βρουν πιο εύκολα την υπηρεσία που επιθυμούν.

«Αποφασίσαμε να προσθέσουμε αυτές τις πινακίδες ώστε να συμβάλλουμε στην διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης. Ουσιαστικά το όραμά μας είναι να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Να μπορούν και οι ίδιοι να είναι αυτόνομοι και ανεξάρτητοι, γιατί η έλλειψη όρασης δεν σημαίνει ότι μπαίνουν όρια στην εξέλιξη ενός ανθρώπου», εξήγησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης

Ο Δήμος Καλαμαριάς, συναισθανόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία προσπαθεί να βελτιώσει τις υποδομές του Δήμου, ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητά τους. Γι’ αυτό τον λόγο, έχει εγκαταστήσει συστήματα ηχητικών διατάξεων φωτεινών σηματοδοτών, ράμπες σε πεζοδρόμια και wc στα σχολεία, ενώ θα προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία του sensory park, με σκοπό την πληρέστερη και ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό.