Οδηγίες για την χρήση των social media

Αναρτήσεις

 1. Φροντίζουμε για την καθημερινή δραστηριότητά μας στα social media, είτε με δικές μας αναρτήσεις είτε κοινοποιώντας και αλληλοεπιδρώντας με τους λογαριασμούς του συνδυασμού, του υποψήφιου Δημάρχου και των συνυποψηφίων μας. Καλό θα είναι να έχουμε τουλάχιστον τέσσερις αναρτήσεις την εβδομάδα.
 2. Ποικιλία στο περιεχόμενο μας: Φωτογραφίες και όσο το δυνατόν καλής ποιότητας βίντεο από τις δημόσιες εμφανίσεις μας και τις συναντήσεις μας με πολίτες. Στα βίντεο προτιμούμε το απευθείας ανέβασμα και όχι τα links από τρίτα μέσα (πχ YouTube).
 3. Δεν δημοσιεύουμε προσωπικές στιγμές, «ξενύχτια» και περιεχόμενο που μπορεί να θίξει τη δημόσια εικόνα μας.
 4. Δεν δημοσιεύουμε ρατσιστικά posts, δεν θίγουμε κοινωνικές ομάδες. Είμαστε πολυσυλλεκτικός αυτοδιοικητικός συνδυασμός, σεβόμαστε αλλήλους και δεν ανεβάζουμε αιχμές εναντίον κομμάτων.
 5. Απαραίτητες οι θετικές αναφορές στο έργο που καλούμαστε να κάνουμε την επόμενη μέρα των εκλογών, τονίζοντας και τις αξίες μας, όπως είναι η διαφάνεια και η ενότητα.
 6. Αλληλεπιδρούμε, όπου είναι εφτικό, με τους χρήστες στα social media: Παροτρύνουμε τον κόσμο να διαβάσει ένα άρθρο, να μας πει τη γνώμη του, να στηρίξει την προσπάθειά μας.
 7. Προτιμούμε ρήματα από ουσιαστικά και ενεργητική από παθητική φωνή.
 8. Δεν χρησιμοποιούμε greeklish και κεφαλαία.
 9. Μικρά κείμενα στις αναρτήσεις μας στο Facebook, ακόμη μικρότερα στο instagram.
 10. Στα links που αναρτούμε είτε από ΜΜΕ είτε από τον δικό μας ιστότοπο, αφαιρούμε το URL από την περιγραφή.
 11. Βάζουμε cover photo στο facebook φωτογραφία μας με την αφίσα κα την φωτογραφία του υποψηφίου δημάρχου και την αλλάζουμε κάθε εβδομάδα γιατί βγαίνει σε όλους τους φίλους με notification. Emojis και Hashtags
 12. Στο Facebook δεν χρησιμοποιούμε περισσότερα από 3 hashtags γιατί έχουν αρνητική επίπτωση σε likes, comments, shares
 13. Στο Instagram χρησιμοποιούμε μέχρι 5-6 hashtags
 14. Χρησιμοποιούμε emojis αλλά με φειδώ, μέχρι 3 ανά ποστ.

Αναφορές

 1. Στις αναρτήσεις μας αναφέρουμε τη σελίδα του συνδυασμού και του υποψήφιου Δημάρχου. Αντίστοιχα σε κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (twitter, instagram).
 2. Δυνατή και ενωμένη εικόνα του συνδυασμού: Όπου είναι εφικτό κάνουμε αναφορά και σε συνυποψηφίους και τους ταγκάρουμε. Σχόλια και μηνύματα
 3. Στην περίπτωση ερωτήσεων, φροντίζουμε να απαντάμε στους χρήστες άμεσα, εντός 1-2 ωρών – ενδιαφερόμαστε για τις ανησυχίες/προβλήματά τους. Αν δεν γνωρίζουμε κάποια απάντηση απευθυνόμαστε στα γραφεία του συνδυασμού για βοήθεια.
 4. Στα θετικά σχόλια επίσης φροντίζουμε να ευχαριστούμε και να ενθαρρύνουμε τους χρήστες να συνεχίσουν την επικοινωνία μαζί μας.
 5. Δεν απαντούμε σε υβριστικά σχόλια.
 6. Δεν κάνουμε delete τον χρήστη που έκανε το υβριστικό σχόλιο καθώς μπορεί να το ανακαλύψει και να εξαγριωθεί.
 7. Στην περίπτωση έντονων υβριστικών σχολίων κάνουμε hide ώστε το σχόλιο να είναι ορατό μόνο στον χρήστη που το έκανε και τους φίλους του.
 8. Στην περίπτωση που ένα αρνητικό σχόλιο πολλαπλασιαστεί και από άλλους χρήστες και το θέμα που θίγεται λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, εξετάζουμε το ενδεχόμενο επίσημης δήλωσης – απάντησης είτε από τα δικά μας social media είτε μέσω του συνδυασμού ώστε να μην μπούμε στην διαδικασία διαχείρισης αρνητικών σχολίων ένα προς ένα με ακόμα πιο ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
 9. Αν τεθεί κάποιο θέμα διαφωνίας ή κάποια αμφιλεγόμενη δήλωση κάποιου συνυποψηφίου ή αντιπάλου, δεν διαπληκτιζόμαστε ποτέ μέσω των Social Media. Δεν φαίνεται ποτέ προς τα έξω, η οποιαδήποτε εσωτερική διαφωνία. Facebook groups και λοιποί ιστότοποι διαδικτυακής συνομιλίας (fora)
 10. Σε Facebook groups & fora σχετικά με θέματα του Δήμου, είναι θεμιτό να κάνουμε share κάποιες επίσημες θέσεις και αναρτήσεις του υποψήφιου Δημάρχου και του συνδυασμού, χωρίς όμως να ρισκάρουμε διαπληκτισμούς με πολίτες ή/και αντιπάλους.

Αύξηση της βάσης των fans μας
1. Αναφέρουμε τους λογαριασμούς μας στα social media σε:
-Προεκλογική κάρτα υποψηφίου.
-Υπογραφή του email μας.
-Παρουσιάσεις μας σχετικές με την προεκλογική δραστηριότητα.
-Αρθρογραφία μας στον τύπο.
-Επιστολές που στέλνουμε ως υποψήφιοι.

 1. Δεν αγοράζουμε ψεύτικους fans – followers.