Κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα για το ποδήλατο

Με τον πιο ευγενικό τρόπο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών ECF έστειλε επιστολή κίτρινη κάρτα στον Ελληνα Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή για την πολτική που ακολουθείται για το ποδήλατο.


Διαβάστε την επιστολή:

Ποτέ δεν υπήρξε τόσο καλύτερη ευκαιρία για γρήγορες επενδύσεις για περισσότερη ποδηλασία όσο σήμερα.
Εκ μέρους της ECF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών) και των μελών της, σας παρουσιάζω μια επείγουσα έκκληση να αδράξετε την ευκαιρία επιδεικνύοντας ανανεωμένη πολιτική βούληση, θεσπίζοντας νέες πολιτικές και επανασχεδιάζοντας τους προϋπολογισμούς κινητικότητας για να επιτρέψουν γρήγορα περισσότερους πποδηλάτες να επωφεληθούν από τα πολυάριθμα οφέλη που φέρνει για τις πόλεις, τους ανθρώπους, το περιβάλλον και το κλίμα.
Η ECF προτρέπει όλες τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ να το πράξουν αυτό με:
1) Συνυπογραφή της Ευρωπαϊκής Διακήρυξης για το Ποδήλατο που ξεκίνησε από έξι άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.
2) Εφαρμόζοντας το νέο Πλαίσιο Αστικής Κινητικότητας της ΕΕ με την έναρξη δράσεων για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με το ποδήλατο στις πόλεις της χώρα σας.
3) Χρησιμοποιώντας το REPowerEU για επενδύσεις σε περισσότερη ποδηλασία για γρήγορη εξοικονόμηση ενέργειας για τους πολίτες σας.
Μοιραζόμαστε αυτήν την επιστολή απευθείας με τους υπουργούς μεταφορών και κινητικότητας σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ανυπομονώ για την υποστήριξη της κυβέρνησής σας για τις συστάσεις αυτής της επιστολής.

Με εκτίμηση,
Jill Warren
CEO
(μη επίσημη μετάφραση της Ε.Ο.Α.Π.)