Με νου και γνώση η κυκλοφορία στην Καλαμαριά!

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με μία σειρά από δράσεις. Κάθε χρόνο διοργανώνεται η εκστρατεία για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα με την υποστήριξη των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος της εκστρατείας, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη του. Επιπλέον, προωθεί λύσεις συνεργατικής κινητικότητας και επισημαίνει τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς αλλά και τεχνολογίες έξυπνης μεταφοράς.
Το πρόγραμμα των δράσεων ξεκινάει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10:30-13:00 με την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο «Ο Δρόμος της Δράσης», μαζί με εμψυχωτικές-αθλητικές και ενημερωτικές δράσεις στη συμβολή των οδών «Μουρουζηδών & Αγριτέλη Γωνία.
Το απόγευμα της ίδιας μέρα από τις 17:00 έως τις 21:00 θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Πεζοπορία 5,5 χιλιομέτρων «Γνωρίζω την πόλη μου» ξεκινώντας από την Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείου), ενώ στις 18:30 θα γίνει το kodra camp-to-park στο πάρκο Κόδρα.
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, από τις 10:30 έως τις 13:00 θα στηθεί μία μεγάλη γιορτή με τη δημιουργία προσομοιωμένου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, υπαίθρια επιδαπέδια σκακιέρα και νεανικά χορευτικά σχήματα.
Στο τέλος κάθε εκδήλωσης θα δίνονται αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και θα γίνεται κλήρωση με δώρα για τους συμμετέχοντες.