Λογοθεραπεία και παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Μια πολύ σημαντική πτυχή της σχολικής ζωής αγγίζει ο Δήμος Νίκαιας που αφορά άμεσα την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Παιδιά πανέξυπνα που όμως σκέφτονται αλλιώς, που στον μεσοπόλεμο τους χαρακτήριζαν συνήθως απλά τεμπέληδες, όμως στην συνέχεια αποδείχθηκε ότι είναι οι πετυχημένοι της ζωής (το ΕΜΠ είναι γεμάτο από τέτοια) οφείλουν οι δήμοι να τα στηρίξουν, να ενημερώσουν τους γονείς εγκαίρως και να διαμορφώσουν συνθήκες ένταξης και συνύπαρξης στα σχολεία.
Πέραν της αρμοδιότητας, πέραν της αλληλεγγύης και της συνοχής είναι και ένα μείζον θέμα εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου.

Πολύ καλή πρακτική λοιπόν: Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας στο πλαίσιο των ετήσιων δράσεων που πραγματοποιεί διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πότε επισκεπτόμαστε έναν λόγοθεραπευτή;» την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στο χώρο της βιβλιοθήκης (Αρκαδίου 23). Ομιλήτρια είναι η κ. Χρυσούλα Ορφανού (πτυχιούχος λογοθεραπεύτρια) η οποία θα αναφερθεί στην λογοθεραπεία των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν είναι οι εξής:
• Τι είναι η λογοθεραπεία;
• Πότε οι γονείς θα πρέπει να επισκεφθούν έναν λογοθεραπευτή;
• Ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια τα οποία θα μας οδηγήσουν σε έναν λογοθεραπευτή;
• Πως μπορεί να γίνει η ομαλή μετάβαση των παιδιών από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κάνοντας «κλικ» στον σύνδεσμο https://forms.gle/XbcwWZA6ZpxwuCwo8